25 Ιανουαρίου 2022 (13:44)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


Κλειδώστε τον Windows 10 υπολογιστή σας από απόσταση

Το Android και η Apple έχουν από δώσει εδώ και καιρό στους χρήστες τους έναν τρόπο να παρακολουθούν και να απενεργοποιούν τα gadget τους από απόσταση.

Τεχνολογια , 10 Ιουλίου, 2020 20:38

Το Android και η Apple έχουν από δώσει εδώ και καιρό στους χρήστες τους έναν τρόπο να παρακολουθούν και να απενεργοποιούν τα gadget τους από απόσταση.

Η Microsoft ακολούθησε επιτρέποντάς σας να παρακολουθείτε και να κλειδώνετε ένα υπολογιστή με Windows χρησιμοποιώντας το “Εύρεση της συσκευής μου” στα Windows 10.windows 10 scaled - Κλειδώστε τον Windows 10 υπολογιστή σας από απόσταση[1]

Το Find My Device χρησιμοποιεί τα δεδομένα τοποθεσίας της συσκευής σας για να σας βοηθήσει να τη βρείτε όταν χαθεί ή κλαπεί. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ίδια υπηρεσία για να βεβαιωθείτε ότι η συσκευή είναι κλειδωμένη, ώστε κανείς να μην μπορεί να τη χρησιμοποιήσει.

Η ίδια υπηρεσία εμφανίζει πληροφορίες για τον τρόπο με τον οποίο κάποιος μπορεί να σας επιστρέψει μια χαμένη συσκευή.

Η συσκευή πρέπει να πληροί μερικές προϋποθέσεις για τη χρήση αυτής της δυνατότητας:

  • Πρέπει να είναι συνδεδεμένη στο Διαδίκτυο.
  • Πρέπει να έχετε ήδη ενεργοποιήσει την Εύρεση συσκευής στον υπολογιστή.
  • Πρέπει να έχετε λογαριασμό στη συσκευή που διαθέτει δικαιώματα διαχειριστή και να είναι λογαριασμός της Microsoft. Δεν μπορείτε να το κάνετε με έναν τοπικό λογαριασμό χρήστη

Αν η συσκευή σας πληροί αυτά τα κριτήρια, ας δούμε τον τρόπο χρήσης του Find My Device.

Πώς να κλειδώσετε τον Windows 10  υπολογιστή σας από απόσταση

Ανοίξτε ένα πρόγραμμα περιήγησης στη σελίδα λογαριασμού της Microsoft.[2] Εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασής σας και στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή “Σύνδεση”.

2019 01 25 17h57 58 - Κλειδώστε τον Windows 10 υπολογιστή σας από απόσταση

Από την κύρια σελίδα, κάντε κλικ στο σύνδεσμο “Εμφάνιση λεπτομερειών” που βρίσκεται κάτω από τη συσκευή που θέλετε να κλειδώσετε.

2019 01 25 18h01 10 - Κλειδώστε τον Windows 10 υπολογιστή σας από απόσταση

Στην επόμενη σελίδα, κάντε κλικ στην επιλογή “Εύρεση της συσκευής μου”.

2019 01 25 18h02 33 - Κλειδώστε τον Windows 10 υπολογιστή σας από απόσταση

Εάν η τοποθεσία της συσκευής σας δείχνει ότι είναι κάπου που δεν περιμένετε, κάντε κλικ στο “Κλείδωμα” για να  κλειδώσετε τη συσκευή σας.

2019 01 25 18h04 48 - Κλειδώστε τον Windows 10 υπολογιστή σας από απόσταση

Το κλείδωμα της συσκευής σας αποσυνδέει τυχόν ενεργούς χρήστες και απενεργοποιεί τους τοπικούς λογαριασμούς των χρηστών. Κάντε κλικ στο «Επόμενο».

2019 01 25 18h06 32 - Κλειδώστε τον Windows 10 υπολογιστή σας από απόσταση

Στην επόμενη οθόνη, μπορείτε να γράψετε ένα μήνυμα για να βοηθήσετε κάποιον που θέλει να επιστρέψει τη συσκευή σας. Το μήνυμα θα εμφανίζεται στην οθόνη κλειδώματος της συσκευής σας όταν κάποιος την ενεργοποιεί.

2019 01 25 18h08 41 - Κλειδώστε τον Windows 10 υπολογιστή σας από απόσταση

Στη συνέχεια, εάν πιστεύετε ότι ο λογαριασμός σας έχει παραβιαστεί, προτείνουμε να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασής σας για να είστε ασφαλής. Αφού βρείτε τη συσκευή σας, μπορείτε να συνδεθείτε σε αυτήν χρησιμοποιώντας το λογαριασμό διαχειριστή του υπολογιστή σας.

References

  1. ^ Windows 10 (iguru.gr)
  2. ^ σελίδα λογαριασμού της Microsoft. (account.microsoft.com)