21 Οκτωβρίου 2021 (08:11)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


Δ.Κουτσούμπας: Προχωράμε μαζί μπροστά, γιατί μας ενώνουν η ανάγκη και το δίκιο μας

«Η “ατμομηχανή” της ελληνικής οικονομίας, ο τουρισμός, πηγαίνει με την όπισθεν και οδηγεί και την εγχώρια καπιταλιστική οικονομία σε βαθύτερη…

Ζακυνθος , 9 Ιουλίου, 2020 09:00

«Η “ατμομηχανή” της ελληνικής οικονομίας, ο τουρισμός, πηγαίνει με την όπισθεν και οδηγεί και την εγχώρια καπιταλιστική οικονομία σε βαθύτερη κρίση. Κι αυτό γιατί όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις επένδυσαν στη “μονοκαλλιέργεια” του τουρισμού, υπονόμευσαν τις υπαρκτές παραγωγικές δυνατότητες της χώρας, γιατί δεν αποτελούσαν “συγκριτικό πλεονέκτημα” για τα κέρδη των επενδυτών» επεσήμανε στην ομιλία του στην πλατεία Διονυσίου Σολωμού, ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Μέλη και φίλοι του Κόμματος και της ΚΝΕ παρακολούθησαν την ομιλία, έχοντας λάβει τα απαραίτητα μέτρα προστασίας λόγω πανδημίας, με αποστάσεις, αλλά δυναμικά, ανεμίζοντας τις κόκκινες σημαίες και φωνάζωντας συνθήματα όπως: «Μία επιλογή έχει ο λαός, αγώνας ταξικός, κανείς συμβιβασμός» , «Όλοι στον αγώνα, ξεσηκωμός, να μην πληρώσει πάλι ο λαός» και «Το μέλλον μας δεν είναι ο καπιταλισμός, είναι ο νέος κόσμος ο σοσιαλισμός».

Ο κ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε και στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τις συγκεντρώσεις τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση της ΝΔ δεν αντιγράφει μόνο χουντικά διατάγματα, βάζει στο στόχαστρο το δικαίωμα στη λαϊκή διεκδίκηση για το οποίο χύθηκαν ποταμοί αίματος παντού σε όλη την Ελλάδα. Κάνει όμως κι ένα επικίνδυνο βήμα μπροστά, ποινικοποιεί την αμφισβήτηση, τη δράση ενάντια στο σύστημα της βαρβαρότητας και της εκμετάλλευσης.»

Στο τέλος της ομιλίας του προσφέρθηκαν εκ μέρους της ΚΟ Ζακύνθου ένα μπουκέτο λουλούδια, ένα καλάθι με τοπικά παραδοσιακά προϊόντα και δύο βιβλία με μνήμες από το Ρεμπελιό των Ποπολάρων!

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας είχε συνάντηση και με το ΔΣ του Σωματείου Δημοτικών Υπαλλήλων Ζακύνθου, ο πρόεδρος του οποίου, Νίκος Μαρίνος, ενημέρωσε τον Γραμματέα για τα προβλήματα των εργαζομένων και ζήτησε τη στήριξη του ΚΚΕ για την επίλυσή τους. Ο Δημήτρης Κουτσούμπας εξέφρασε τη σταθερή στήριξη του ΚΚΕ στα δίκαια αιτήματά τους και επισήμανε πως το Κόμμα θα κάνει ό,τι μπορεί για την ανάδειξη των προβλημάτων τους.

Νωρίτερα συμμετείχε σε σύσκεψη με τους φορείς του νησιού στο πολιτιστικό κέντρο στο Σαρακηνάδο, όπου συζήτησε τα προβλήματα των εργαζομένων και αυτοαπασχολουμένων και των λαϊκών στρωμάτων της Ζακύνθου.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας κατά την εισηγητική ομιλία αναφέρθηκε στη νέα καπιταλιστική κρίση, στα προβλήματα των εργαζομένων, αλλά και των αυτοαπασχολούμενων στον κλάδο του Τουρισμού, στο λεγόμενο άνοιγμά του μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων, αλλά και στις θέσεις και τις προτάσεις του Κόμματος.

 

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.