24 Οκτωβρίου 2020 (18:31)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


Ποιες εφαρμογές παρακολουθούν την τοποθεσία σας στο iPhone

Οι εφαρμογές στο iPhone σας μπορούν να παρακολουθούν την τοποθεσία σας, αλλά θα πρέπει πρώτα να τους δώσετε πρόσβαση. Δείτε πώς μπορείτε να ελέγξετε ποιες εφαρμογές μπορούν να παρακολουθούν τη θέση σας μέσω του GPS και πως μπορείτε να ανακαλέσετε την πρόσβασή τους.

Τεχνολογια , 8 Ιουλίου, 2020 13:16

Οι εφαρμογές στο iPhone σας μπορούν να παρακολουθούν την τοποθεσία σας, αλλά θα πρέπει πρώτα να τους δώσετε πρόσβαση. Δείτε πώς μπορείτε να ελέγξετε ποιες εφαρμογές μπορούν να παρακολουθούν τη θέση σας μέσω του GPS και πως μπορείτε να ανακαλέσετε την πρόσβασή τους.

imageedit 1 6505037099 - Ποιες εφαρμογές παρακολουθούν την τοποθεσία σας στο iPhone

Το απόρρητο μας είναι πολύ σημαντικό για να αφήσουμε κάποιες εφαρμογές να παρακολουθούν την τοποθεσία μας. Φυσικά είναι παράλογο να περιμένουμε ότι οι Χάρτες Google θα λειτουργούν κανονικά χωρίς η Google να γνωρίζει την τοποθεσία μας, αλλά πρέπει μια εφαρμογή σημειωματάριου να γνωρίζει πού βρίσκεστε;

Είναι μια προσωπική απόφαση και δεν είμαστε εδώ για να σας αλλάξουμε γνώμη. Είμαστε εδώ για να δείξουμε πώς μπορείτε να ελέγξουμε ποιες εφαρμογές γνωρίζουν την τοποθεσία σας και πότε επιτρέπεται να την παρακολουθούν.

Είναι επίσης σημαντικό να θυμάστε ότι ορισμένες εφαρμογές χρειάζονται τα δεδομένα τοποθεσίας σας για να κάνουν τη δουλειά τους . Η ανάκληση της πρόσβασης στην τοποθεσία σας μπορεί να σταματήσει τη λειτουργία ορισμένων σημαντικών λειτουργιών.

Πώς να δείτε ποιες εφαρμογές σας παρακολουθούν

Για να δείτε μια λίστα εφαρμογών που έχουν ζητήσει πρόσβαση στα δεδομένα τοποθεσίας σας, ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και πατήστε “Απόρρητο”.

imageedit 1 2070061828 - Ποιες εφαρμογές παρακολουθούν την τοποθεσία σας στο iPhone

Στη συνέχεια, πατήστε “Υπηρεσίες τοποθεσίας”.

imageedit 1 7188817881 500x394 - Ποιες εφαρμογές παρακολουθούν την τοποθεσία σας στο iPhone

Στην επόμενη οθόνη θα εμφανιστεί κάθε εφαρμογή που μπορεί να ζητήσει πρόσβαση στα δεδομένα τοποθεσίας σας. Μπορείτε επίσης να δείτε αν έχετε παραχωρήσει πρόσβαση και, εάν ναι, αν η εφαρμογή μπορεί να έχει πρόσβαση στην τοποθεσία σας ανά πάσα στιγμή ή μόνο όταν τη χρησιμοποιείτε.

Για να ελέγξετε μια συγκεκριμένη εφαρμογή, πατήστε την.

imageedit 1 2914376672 - Ποιες εφαρμογές παρακολουθούν την τοποθεσία σας στο iPhone

Εδώ μπορείτε να δείτε τρεις διαφορετικές επιλογές (και ένα τσεκ δίπλα στην ενεργή):

  • Ποτέ : Η εφαρμογή δεν θα έχει ποτέ πρόσβαση στα δεδομένα τοποθεσίας σας.
  • Κατά τη χρήση της εφαρμογής : Όποτε η εφαρμογή είναι ανοιχτή και ενεργή – με άλλα λόγια, όταν βρίσκεται στην οθόνη του iPhone σας – θα επιτρέπεται η πρόσβαση στα δεδομένα σας.
  • Πάντα : Όπως υποδηλώνει το όνομα, εάν έχει επιλεγεί αυτή η επιλογή, η εφαρμογή θα μπορεί να έχει πρόσβαση στα δεδομένα σας όποτε το ζητά.

imageedit 1 5735024455 - Ποιες εφαρμογές παρακολουθούν την τοποθεσία σας στο iPhone

Πώς να ανακαλέσετε την πρόσβαση σε δεδομένα τοποθεσίας

Εάν αποφασίσετε ότι δεν θέλετε πλέον μια εφαρμογή να έχει πρόσβαση στα δεδομένα τοποθεσίας σας, μπορείτε να ανακαλέσετε αυτήν την πρόσβαση. Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις και πατήστε ξανά “Απόρρητο”.

imageedit 1 2070061828 1 - Ποιες εφαρμογές παρακολουθούν την τοποθεσία σας στο iPhone

Πατήστε “Υπηρεσίες τοποθεσίας”.

imageedit 1 7188817881 1 - Ποιες εφαρμογές παρακολουθούν την τοποθεσία σας στο iPhone

Πατήστε το όνομα της εφαρμογής για την οποία θέλετε να ανακαλέσετε την πρόσβαση.

imageedit 1 2914376672 1 - Ποιες εφαρμογές παρακολουθούν την τοποθεσία σας στο iPhone

Για να βεβαιωθείτε ότι η εφαρμογή δεν μπορεί πλέον να έχει πρόσβαση στα δεδομένα τοποθεσίας σας, πατήστε “Ποτέ”.

imageedit 1 5735024455 1 - Ποιες εφαρμογές παρακολουθούν την τοποθεσία σας στο iPhone

Πώς γνωρίζετε πότε μια εφαρμογή έχει πρόσβαση σε δεδομένα τοποθεσίας στο παρασκήνιο

Εάν μια εφαρμογή έχει πρόσβαση στα δεδομένα τοποθεσίας σας αλλά δεν είναι ενεργή – με άλλα λόγια, εάν έχει πρόσβαση στην τοποθεσία σας στο παρασκήνιο όταν δεν τη χρησιμοποιείτε – το iOS θα εμφανίσει μια μπλε ειδοποίηση στο πάνω μέρος της οθόνης για να σας ειδοποιήσει.

Εάν δείτε αυτήν την ειδοποίηση και δεν γνωρίζετε ποια εφαρμογή είναι, πατώντας στο μπλε θα ξεκινήσει η εν λόγω εφαρμογή. Μπορείτε να μεταβείτε στις Ρυθμίσεις –  Απόρρητο –  Υπηρεσίες τοποθεσίας, να πατήσετε το όνομα της εφαρμογής και να πατήσετε “Ποτέ” ή “Ενώ χρησιμοποιείτε την εφαρμογή” για να αποτρέψετε την πρόσβαση της στην τοποθεσίας σας.