25 Ιανουαρίου 2022 (13:12)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


Ακάρ: Η κυριαρχία ορισμένων νησιών, βραχονησίδων και νησίδων είναι υπο αμφισβήτηση

Χιλιάδες Σέρβοι κατέβηκαν στους δρόμους το βράδυ της Τρίτης, μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης ότι θα επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας[1] το Σαββατοκύριακο.

Κοσμος , 8 Ιουλίου, 2020 07:29

Χιλιάδες Σέρβοι κατέβηκαν στους δρόμους το βράδυ της Τρίτης, μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης ότι θα επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας[1] το Σαββατοκύριακο.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας που ανακοίνωσε ο Σέρβος πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς ξεκινάει το απόγευμα της Παρασκευής και θα διαρκέσει έως τα ξημερώματα της Δευτέρας. Παράλληλα απαγορεύεται κάθε συνάθροιση άνω των 5 ατόμων σε εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο.

Τα μέτρα αποφασίστηκαν, ώστε να περιοριστεί η σημαντική αύξηση κρουσμάτων και θανάτων από τον κορονοϊό στην χώρα.

Οργισμένοι πολίτες ξεκίνησαν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.

Σε πολλές περιπτώσεις εξελίχθηκαν σε βίαια επεισόδια, ενώ κάποιοι έφτασαν να εισβάλουν στο κτίριο της βουλής πριν τους απωθήσουν οι αστυνομικές δυνάμεις.

Η Σερβία είχε επιβάλλει περιοριστικά μέτρα τον Μάρτιο. Ήταν όμως από τις πρώτες χώρες που προχώρησαν σε αναστολή τους, ενώ τον Ιούνιο διεξήχθησαν εκλογές.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης κατηγορούν τον Βούτσις ότι έσπευσε να άρει τα μέτρα για να κερδίσει τις εκλογές και ότι τώρα τα επαναφέρει για να ενισχύσει την εξουσία του.

Την Τρίτη στη Σερβία καταγράφηκε ο μεγαλύτερος αριθμός θανάτων από την εκδήλωση της πανδημίας. Το τελευταίο 24ωρο κατέληξαν 13 ασθενείς ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών στους 330. Επιβεβαιώθηκαν 299 νέα κρούσματα ενώ μέχρι στιγμής έχουν νοσήσει συνολικά 16.719 άτομα.