26 Μαΐου 2022 (14:03)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


Microsoft Defender: Απενεργοποιήστε την προστασία σε πραγματικό χρόνο

Από προεπιλογή, το ενσωματωμένο πρόγραμμα προστασίας από ιούς των Windows 10 που ονομάζεται Microsoft Defender[1]  σαρώνει τον υπολογιστή σας για απειλές σε πραγματικό χρόνο.

Τεχνολογια , 7 Ιουλίου, 2020 09:05

Από προεπιλογή, το ενσωματωμένο πρόγραμμα προστασίας από ιούς των Windows 10 που ονομάζεται Microsoft Defender[1]  σαρώνει τον υπολογιστή σας για απειλές σε πραγματικό χρόνο.

Μερικές φορές όμως ίσως θέλετε να το απενεργοποιήσετε, είτε προσωρινά είτε γιατί χρησιμοποιείτε τη δική σας λύση προστασίας από ιούς.

Δείτε πώς.

xwindows 10 hero 3.jpg.pagespeed.gpjpjwpjwsjsrjrprwricpmd.ic .nJRUKwztfO - Microsoft Defender: Απενεργοποιήστε την προστασία σε πραγματικό χρόνο

Εάν εγκαταστήσετε κάποιο ένα άλλο πρόγραμμα προστασίας από ιούς για τα Windows 10 , το Windows Defender θα απενεργοποιήσει τη δική του προστασία σε πραγματικό χρόνο. Ωστόσο, εάν δεν έχετε εγκαταστήσει άλλο πρόγραμμα προστασίας από ιούς και θέλετε να απενεργοποιήσετε προσωρινά τη σάρωση στο παρασκήνιο σε πραγματικό χρόνο του Windows Defender, μπορείτε να το κάνετε.

Προειδοποίηση: Απενεργοποιήστε το μόνο εάν γνωρίζετε τι πάτε να κάνετε. Αν δεν τρέχετε κάποιο άλλο πρόγραμμα antimalware, θα μπορούσατε να μολυνθείτε από κακόβουλο λογισμικό όταν η σάρωση στο παρασκήνιο σε πραγματικό χρόνο είναι απενεργοποιημένη. Το Windows Defender δεν θα βρει το malware.

Αρχικά, ανοίξτε το μενού Έναρξη και πληκτρολογήστε “Ασφάλεια των Windows”. Πατήστε “Enter” ή κάντε κλικ στη συντόμευση “Ασφάλεια των Windows” για να την ξεκινήσετε.

xlaunch windows security.png.pagespeed.gpjpjwpjwsjsrjrprwricpmd.ic .WfPWvXRPCX - Microsoft Defender: Απενεργοποιήστε την προστασία σε πραγματικό χρόνο

Στην Ασφάλεια των Windows, κάντε κλικ στο “Προστασία από ιούς και απειλές” στην πλευρική γραμμή. Στη συνέχεια, επιλέξτε “Διαχείριση ρυθμίσεων”.

xclick manage settings.png.pagespeed.gpjpjwpjwsjsrjrprwricpmd.ic .rTu1PKxsIB - Microsoft Defender: Απενεργοποιήστε την προστασία σε πραγματικό χρόνο

Στις “Ρυθμίσεις προστασίας από ιούς και απειλές”, βρείτε την επιλογή “Προστασία σε πραγματικό χρόνο” και κάντε κλικ στο διακόπτη με την ένδειξη “Ενεργό” για εναλλαγή στη θέση “Απενεργοποίηση”.

xdefender realtime on.png.pagespeed.gpjpjwpjwsjsrjrprwricpmd.ic .M5AY8wKofk - Microsoft Defender: Απενεργοποιήστε την προστασία σε πραγματικό χρόνο

Η προστασία σε πραγματικό χρόνο έχει πλέον απενεργοποιηθεί. Η Ασφάλεια των Windows θα εμφανίσει επίσης ένα μήνυμα πάνω από το switch, που θα αναφέρει ότι η συσκευή σας είναι ευάλωτη. Τα Windows ενεργοποιούν αυτόματα την προστασία σε πραγματικό χρόνο μετά από ένα σύντομο χρονικό διάστημα.

defender realtime off.png.pagespeed.ce .w9ZZpDmYWU - Microsoft Defender: Απενεργοποιήστε την προστασία σε πραγματικό χρόνο

Κλείστε το παράθυρο Ασφάλεια των Windows και οι ρυθμίσεις θα αποθηκευτούν. Όταν θέλετε να ενεργοποιήσετε ξανά την προστασία σε πραγματικό χρόνο, απλώς επισκεφτείτε ξανά τη σελίδα “Ρυθμίσεις προστασίας από ιούς και απειλές” και γυρίστε την επιλογή ξανά στο “Ενεργό”.

Μείνε ασφαλής!

References

  1. ^ Microsoft Defender (iguru.gr)