21 Οκτωβρίου 2021 (08:57)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


Στα ίχνη των δραστών της δολοφονικής ενέδρας στον Άγιο Σώστη η Αστυνομία

Σε πολύ καλό δρόμο βρίσκονται, σύμφωνα με πληροφορίες του zantereport, οι έρευνες των αρχών για την δολοφονική ενέδρα που έστησαν…

Ελλαδα Ζακυνθος , 6 Ιουλίου, 2020 20:29

Σε πολύ καλό δρόμο βρίσκονται, σύμφωνα με πληροφορίες του zantereport, οι έρευνες των αρχών για την δολοφονική ενέδρα που έστησαν οι δύο άνδρες στο ζευγάρι στον Άγιο Σώστη Λιθακιάς, σκοτώνοντας εν ψυχρώ την 37χρονη μητέρα τριών παιδιών και τραυματίζοντας τον σύζυγό της.

Οι άμεσες ενέργειες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ζακύνθου και η συνεργασία της με κλιμάκια του Ανθρωποκτονιών και του Εγκληματολογικού της Αθήνας έχουν φέρει ήδη αποτελέσματα και πλήθος ευρημάτων που «δείχνουν» τόσο τους δράστες και φυσικούς αυτουργούς όσο και τους ηθικούς.

Από τον τόπο της επίθεσης περισυνελλέγησαν κάλυκες, DNA και αντικείμενα που βρέθηκαν στην γύρω περιοχή και σε συγκεκριμένα σημεία από τα οποία πέρασαν οι δράστες πριν και μετά το χτύπημα. Γενετικό υλικό έχει ληφθεί και από το φουσκωτό με το οποίο φαίνεται ότι διέφυγαν οι δράστες, οι πλόες του οποίου είναι καταγεγραμμένοι στο GPS του και βρίσκεται στα χέρια των αρχών.

Αποτελέσματα έχουν και οι ανακρίσεις προσώπων – «κλειδιών», όπως του χειριστή αλλά και του ιδιοκτήτη του φουσκωτού, καθώς και πολλών άλλων – και στην Ζάκυνθο και στην Αθήνα – για τους οποίους είτε υπάρχουν ενδείξεις άμεσης εμπλοκής είτε φέρονται να γνώριζαν πράγματα και καταστάσεις, είτε είχαν δευτερεύοντες ρόλους, ακόμα και εν αγνοία τους.

Το υλικό που εξετάζεται από διάφορες κάμερες είναι πολλών ωρών και βρίσκεται σε δεκάδες μέσα αποθήκευσης. Την ίδια ώρα γίνεται άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και ελέγχονται διάφορες συνομιλίες. Και σε αυτή την υπόθεση κάποιοι από τους αριθμούς είναι πακιστανικοί.

Η μοτοσυκλέτα των δραστών δεν έχει βρεθεί ακόμη, με κάποιες πληροφορίες να αναφέρουν ότι βγήκε από το νησί αμέσως μετά την δολοφονική επίθεση φορτωμένη σε φορτηγό και κάποιες άλλες ότι έχει ριχθεί στην θάλασσα. Αναζητείται επίσης το 45άρι των εκτελεστών και παράλληλα γίνεται έλεγχος ταυτοποίησης με όπλα τα οποία έχουν ξαναχρησιμοποιηθεί στο παρελθόν.

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.