Ο διορισμένος από τη Μόσχα αντικυβερνήτης στη Χερσώνα αντικατέστησε το βίντεο που είχε ανεβάσει στο Telegram.

Οι ρωσικές κατοχικές αρχές διαβεβαίωσαν ότι δεν θα επιβληθεί καμία απαγόρευση της κυκλοφορίας στη Χερσώνα, στην νότια Ουκρανία.

Λίγα λεπτά νωρίτερα ωστόσο, ο διορισμένος από τη Μόσχα αντικυβερνήτης της επαρχίας, με ανάρτησή του στο Telegram ανακοίνωσε ότι θα απαγορευτεί η κυκλοφορία καθ’ όλο το 24ωρο, επικαλούμενος μια ενδεχόμενη επίθεση εκ μέρους των ουκρανικών δυνάμεων.

  • Διαβάστε επίσης: Η Κίνα καλεί τη Ρωσία να μη χρησιμοποιήσει πυρηνικά και τη Γερμανία να πιέσει για ειρηνευτικές συνομιλίες

Κατέβασε το βίντεο

Ο Κίριλ Στρεμούσοφ κατέβασε στη συνέχεια αυτό το πρώτο βίντεο και το αντικατέστησε με ένα άλλο, όπου δεν γινόταν κανένας λόγος για απαγόρευση της κυκλοφορίας. Δεν δόθηκε καμία εξήγηση για το μοντάζ.

Ο αντικυβερνήτης ανάρτησε ένα νέο βίντεο διαβεβαιώνοντας ότι «δεν υπάρχει κανένας περιορισμός» για τους κατοίκους της πόλης, παρά την προώθηση των Ουκρανών στην περιοχή. Προέτρεψε όμως τους πολίτες να φύγουν από την πόλη, υποστηρίζοντας ότι αναμένει «προβοκάτσιες» και «τρομοκρατικές ενέργειες» από τον ουκρανικό στρατό.

«Σε ορισμένα σημεία θεάθηκαν φάλαγγες εχθρικών δυνάμεων. Είναι πιθανόν να προετοιμάζονται για μια επίθεση εναντίον της πόλης της Χερσώνας», εκτίμησε. Στις αρχές της εβδομάδας ο Στρεμούσοφ δεσμεύτηκε ότι ο ρωσικός στρατός θα υπερασπιστεί την πόλη «σαν να ήταν φρούριο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ