Ο Αλέξης Τσίπρας σε τοποθέτηση του ανέφερε ότι πρέπει να επεκταθούν τα χωρικά ύδατα και να γίνει διάλογος με Λιβύη, Αίγυπτο και Τουρκία για ΑΟΖ

Ο Αλέξης Τσίπρας σε τοποθέτηση του ανέφερε ότι πρέπει να επεκταθούν τα χωρικά ύδατα και να γίνει διάλογος με Λιβύη, Αίγυπτο και Τουρκία για ΑΟΖ.  «Οι υποκλοπές ήρθαν να καταδείξουν ότι η αθλιότητα των πολιτικών τους, χρειάστηκε και εξίσου άθλια μέσα για να επιβληθεί. Ο κ. Μητσοτάκης απέδειξε ότι είναι ένας αδίστακτος και επικίνδυνος για τη δημοκρατία πρωθυπουργός που ακόμα και σήμερα δείχνει αμετανόητος. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. έχει και το όραμα και το πρόγραμμα και τους ανθρώπους που θα δουλέψουν μέρα-νύχτα για να γίνει η Ελλάδα μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα» περιγράφει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Ελευθερία» της Λάρισας.

Διαβάστε επίσης Αλέξης Τσίπρας: Ξεκινά «ανένδοτο» κατά της κυβέρνησης

Απαντώντας σχετικά με την υπόθεση των επισυνδέσεων, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ υποστηρίζει πως «ο κ. Μητσοτάκης επιχείρησε να στήσει καθεστώς», σχολιάζοντας για τον πρωθυπουργό πως «απέδειξε ότι είναι ένας αδίστακτος και επικίνδυνος για τη δημοκρατία πρωθυπουργός, που ακόμη και σήμερα δείχνει αμετανόητος».

«Η κυβέρνηση υλοποιεί τις συμφωνίες για έρευνες, προφανώς σε ένα επικοινωνιακό πλαίσιο»

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, «όλα αυτά είναι μια ενιαία ιστορία, ενός μηχανισμού που έβαλε στο σημάδι τη δημοκρατία και την κοινωνία, με σκοπό να φάει με χρυσά κουτάλια στις πλάτες των σημερινών και των επόμενων γενιών της χώρας». «Κι όλα αυτά, εν μέσω της σύγχρονης Μεγάλης Ιδέας για τους υδρογονάνθρακες και της καλπάζουσας κλιματικής κρίσης», όπως είπε, προσθέτοντας πως «χρειαζόμαστε όραμα και στρατηγική, αλλά όχι άλλες Μεγάλες Ιδέες. Τριάμισι χρόνια αφού τις υπογράψαμε, η κυβέρνηση υλοποιεί τις συμφωνίες για έρευνες, προφανώς σε ένα επικοινωνιακό πλαίσιο που έχει στόχο την αλλαγή ατζέντας από την ακρίβεια και τις υποκλοπές».

Στο ίδιο πλαίσιο, «δεν χρειαζόμαστε όμως αποσπασματικές κινήσεις, αλλά μια στρατηγική που θα μας βοηθάει στην κάλυψη των άμεσων αναγκών μας απέναντι στην ενεργειακή κρίση, αλλά και μεσοπρόθεσμα απέναντι στην κλιματική. Χωρίς δογματισμούς, αλλά και χωρίς…