Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα των υποκλοπών, κατηγορώντας τον ως «ενορχηστρωτή».

«Ομολογία ενοχής του κ. Μητσοτάκη για το δικό του WaterGate» χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τις παραιτήσεις Δημητριάδη – Κοντολέοντος.

Η Κουμουνδούρου, κάνοντας λόγο για «σκάνδαλο παράνομων παρακολουθήσεων πολιτικών αντιπάλων και ενοχλητικών δημοσιογράφων» από την κυβέρνηση, σημειώνει ότι «το καθεστώς Μαξίμου πιάστηκε επ’ αυτοφώρω».

Διαβάστε επίσης: ΠΑΣΟΚ: Βαλβίδες αποσυμπίεσης του κ. Μητσοτάκη οι παραιτήσεις Δημητριάδη και Κοντολέων

«Ενορχηστρωτής των υποκλοπών ο Μητσοτάκης»

Και υπογραμμίζει πως «ο επικεφαλής του καθεστώτος, ο κ. Μητσοτάκης, προφανώς όχι μόνο γνώριζε, αλλά είναι ο ενορχηστρωτής των υποκλοπών».

Όπως υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός «τώρα προσπαθεί να διασωθεί, θυσιάζοντας τους στενότερους και πιο έμπιστους συνεργάτες του».

Αναφέρει, μάλιστα, ότι από τη μία έχουμε να κάνουμε με «το δεξί του χέρι, ανιψιό του και ΓΓ Πρωθυπουργού, κ. Δημητριάδη» και, από την άλλη, με τον επικεφαλής της ΕΥΠ, κ. Κοντολέοντα, για τον οποίο – όπως τονίζει χαρακτηριστικά ο ΣΥΡΙΖΑ – «άλλαξε το νομοθετικό πλαίσιο, προκειμένου να τον τοποθετήσει στη θέση του, καθώς δεν πληρούσε τα κριτήρια του νόμου».

Οι παραιτήσεις και των δύο ωστόσο, προσθέτει η Κουμουνδούρου, «αποτελούν και παραδοχή πως όσα έλεγε η κυβέρνηση και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Οικονόμου τόσους μήνες, ήταν χυδαία ψέματα. Ακόμα και όσα έλεγαν οι κ. Κοντολέων, Πιερρακάκης και Γεραπετρίτης στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, πριν μία μόλις εβδομάδα».

«Γελοίες διαρροές»

Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «γελοίες διαρροές του Μεγάρου Μαξίμου, που προσπαθεί να μετατοπίσει την συζήτηση από το παράνομο λογισμικό Predator σε δήθεν νόμιμες παρακολουθήσεις της ΕΥΠ και σε ‘κλίμα τοξικότητας’», οι οποίες, όπως αναφέρει, «δεν γλιτώνουν κανέναν από τις ευθύνες του», οι οποίες δεν είναι μόνο πολιτικές, «αλλά πιθανότατα και ποινικές». 

Και υπογραμμίζει: «Διαβεβαιώνουμε ωστόσο τον κ. Μητσοτάκη ότι τίποτα δε θα μείνει στο σκοτάδι.

»Όλα θα διερευνηθούν μέχρι τέλους και ο ίδιος θα λογοδοτήσει για την πρωτοφανή από τη Μεταπολίτευση και μετά, παράνομη και αντιδημοκρατική εκτροπή που επιχείρησε, προκειμένου να…