Του Αντώνη Αντζολέτου

Όλες οι κινήσεις του ΠΑΣΟΚ δείχνουν πως στη Χαριλάου Τρικούπη επιθυμούν να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων στο θέμα των παρακολουθήσεων από την ΕΥΠ, αλλά και τον πρώτο λόγο στην Εξεταστική Επιτροπή που θα συσταθεί. Όπως είχε γράψει από την πρώτη στιγμή το skai.gr έχουν αποφασίσει να καταθέσουν το σχετικό αίτημα μόνοι τους, ανεξαρτήτως από το τι θα πράξουν οι υπόλοιπες κοινοβουλευτικές δυνάμεις.

Το κόμμα του Νίκου Ανδρουλάκη έχει έτοιμη απάντηση και για το τι θα πράξει στην περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες πως η ΝΔ επιθυμεί η Εξεταστική Επιτροπή να ανοίξει την έρευνα σε βάθος χρόνου από το 2012 έως και σήμερα. “Ας φέρουν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας όλα τα στοιχεία που διαθέτουν”, τόνιζε χαρακτηριστικά κομματική πηγή, συμπληρώνοντας: “Τόσο για την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ όσο και για την διετία της κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά“. Υπενθυμίζουν μάλιστα πως η αρμοδιότητα της ΕΥΠ τότε ήταν στο χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, κατά σειρά δηλαδή στους Νίκο Δένδια και Βασίλη Κικίλια.

Στην περίπτωση που δεν κατατεθούν στοιχεία για άνοιγμα της έρευνας στο ΠΑΣΟΚ είναι κάθετοι πως υπάρχει ένα πραγματικό γεγονός που αφορά τον Νίκο Ανδρουλάκη και συνεπώς δεν θα δεχτούν οποιαδήποτε προσπάθεια να θολώσουν τα νερά της Εξεταστικής. “Πολιτικές πιρουέτες διαφυγής από το πραγματικό έδαφος, δεν θα επιτρέψουμε”, ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στο MEGA η Ευαγγελία Λιακούλη. Η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας συμπλήρωσε πως “δεν θα δεχτούμε ούτε παλινωδίες, ούτε τυχοδιωκτισμούς”. Αυτός είναι ο λόγος που στο ΠΑΣΟΚ επιμένουν η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας να συνεδριάσει αμέσως μόλις ανοίξει η Βουλή στις 22 Αυγούστου. Σε αυτή τη γραμμή συμφωνούν και στον ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνοντας πως δεν θα διευκολύνουν σε καμία περίπτωση τη ΝΔ να μην επικεντρωθούν οι έρευνες στα πρόσφατα γεγονότα και στις επίσημες καταγγελίες που έχουν γίνει και οδήγησαν στις παραιτήσεις δυο κορυφαίων αξιωματούχων της κυβέρνησης.

Στο αίτημα της Εξεταστικής του ΠΑΣΟΚ θα περιλαμβάνονται όλα τα ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν σχετικά με τις “αντισυνταγματικές επισυνδέσεις”, όπως αναφέρουν. Στο στόχαστρο θα μπει και το κακόβουλο…