Σε νέα τοπία, αυτή τη φορά στις ερήμους με κάκτους των νοτιοδυτικών Πολιτειών των ΗΠΑ, συνεχίζουν η Sara Underwood και ο Jacob Witzling τη σειρά τους «Cabinland», παρουσιάζοντας την Desert Cabin.

Η κατασκευή της έγινε αποκλειστικά με επαναχρησιμοποιούμενα υλικά. «Κάθε ένα υλικό που βλέπετε, από τις πόρτες μέχρι την επένδυση, έχει περισωθεί. Είναι σημαντικό για εμάς να καταναλώνουμε και να χρησιμοποιούμε όσο το δυνατόν λιγότερα νέα υλικά, από περιβαλλοντική οπτική» είπε, μιλώντας στο Designboom, ο Jacob Witzling.

Τιμώντας με σεβασμό την πλούσια οικολογία του αχανούς τοπίου, η οροφή της Desert Cabin – προσβάσιμη με σκάλα – φιλοξενεί έναν κήπο με ντόπιους κάκτους και ocotillo ο αμμώδης πηλός στον οποίο θα μεγαλώσουν τα φυτά έχει συλλεγεί από τη γύρω έρημο. Στοχαστικά σχεδιάστηκε η κατασκευή της οροφής. «Το νερό εύκολα στραγγίζει από την οροφή λόγω του καινοτόμου σχεδιασμού μας. Κατασκευάσαμε τη δομή για να μπορεί να αντέχει το επιπλέον βάρος του χώματος και της χλωρίδας, καθώς και τους δυνατούς ανέμους και τις καταρρακτώδεις βροχές στην περιοχή το καλοκαίρι, την περίοδο των μουσώνων» υπογράμμισε το δίδυμο.

Όπως και στις προηγούμενες κατασκευές τους, η Sara και ο Jacob έδωσαν μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια και την ποιότητα της τεχνουργίας: «Δημιουργήσαμε το μοτίβο πάνω στις μεγάλες γαλλικές θύρες για να κατοπτρίσουμε τον αστερισμό, τον Ωρίωνα, ο οποίος από τους αχανείς ανοιχτούς ουρανούς αυτής της όασης στην έρημο σχεδόν κάθε βράδυ μας φυλάει».

Πηγή: skai.gr