Ο Χρήστος Σπίρτζης τόνισε ότι τα περιστατικά αστυνομικής βίας των τελευταίων ημερών ντροπιάζουν τη δημοκρατία και επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο για τη διερεύνηση των πρόσφατων περιστατικών αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας κατέθεσε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Χρήστος Σπίρτζης.

Υπερβαίνουν τα νόμιμα όρια της κρατικής εξουσίας

Ο Χρήστος Σπίρτζης τόνισε ότι τα περιστατικά αστυνομικής βίας των τελευταίων ημερών ντροπιάζουν τη δημοκρατία και επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη κάνοντας λόγο για ανοχή της κυβέρνησης στη δράση κομματικών εντεταλμένων και ακροδεξιών στοιχείων στην αστυνομία.

Διαβάστε επίσης Γιάννης Μιχαηλίδης: ΕΔΕ και μετακινήσεις αστυνομικών μετά τα χθεσινά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας

Συγκεκριμένα μετά την κατάθεση της μηνυτήριας αναφοράς, ο Χρήστος Σπίρτζης δήλωσε:

«Παρακολουθήσαμε όλοι τις τελευταίες ημέρες γεγονότα αστυνομικής βίας που ντροπιάζουν τη Δημοκρατία μας και υπερβαίνουν τα νόμιμα όρια της κρατικής εξουσίας σε μία δημοκρατική χώρα. Περιστατικά που θυμίζουν απολυταρχικά καθεστώτα.

»Καταθέσαμε μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο, προκειμένου να διερευνηθούν σε βάθος αυτά τα απαράδεκτα, αντιδημοκρατικά, απάνθρωπα, ακροδεξιά γεγονότα.

»Ως οφείλουμε υπερασπιζόμαστε μαζί με τον ελληνικό λαό και τις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου τη Δημοκρατία μας. Δυστυχώς ο κατήφορος της κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν έχει όριο.

Στέλνουμε μήνυμα στον κ. Μητσοτάκη

»Στέλνουνε μήνυμα στον κύριο Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του ότι δεν θα ανεχτούμε την κατάπτωση των Θεσμών, την απομείωση της Δημοκρατίας μας. Δεν θα ανεχθούμε να μην τηρούνται και το ευρωπαϊκό και εθνικό Πλαίσιο των δικαιωμάτων του ανθρώπου και η συνθήκη των Ηνωμένων Εθνών κατά των βασανιστηρίων.

»Στέλνουνε μήνυμα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στην κυβέρνηση του ότι δεν θα θαφτούν για μία ακόμη φορά οι ευθύνες των ακροδεξιών στοιχείων με μία ΕΔΕ που δεν αποδίδει δικαιοσύνη.

»Στέλνουμε μήνυμα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στην κυβέρνηση του ότι οι εντολές τους, η ανοχή τους ή η δραστηριότητα των κομματικών εντεταλμένων τους στην ελληνική αστυνομία δεν…