Μεταξύ των συλληφθέντων αντικαθεστωτικών και ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Μεχμέτ Γκιουντέμ

Συνεχίζεται το κυνήγι των αντικαθεστωτικών στην Τουρκία, που έχουν βάλει στο στόχαστρο τους και την Αθήνα, χαρακτηρίζοντας μάλιστα την Ελλάδα ως έναν προορισμό που για τους «τρομοκράτες» θεωρείται «ασφαλής».

Την Τετάρτη τα τουρκικά ΜΜΕ μετέδωσαν την είδηση ότι συνελήφθη στα σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας ο δημοσιογράφος και συγγραφέας «μέλος της οργάνωσης FETO» – του Φετουλάχ Γκιουλέν. Η σύλληψη του Γκιουντέμ έγινε μαζί με τη σύζυγο του Μινέ και ακόμα 18 άτομα που επίσης κατηγορούνται ως μέλη «τρομοκρατικών οργανώσεων».

Διαβάστε επίσης: Τουρκία: «Τρομοκρατικές οργανώσεις» στην Ελλάδα συνεχίζει να βλέπει ο Ερντογάν

Ένοχος για το βιβλίο για τον Γκιουλέν

Όπως μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ, ο Γκιουντέμ, που έχει γράψει και σχετικό βιβλίο για τις 11 ημέρες που πέρασε με τον Γκιουλέν, καθώς και οι υπόλοιποι συλληφθέντες προσπάθησαν να διαφύγουν στην Ελλάδα μέσω της Αδριανούπολης. Τον χαρακτηρίζουν δε ως «πρίγκηπα» της οργάνωσης.

Από τους υπόπτους, «10 από τους οποίους απωθήθηκαν από τη συνοριακή αστυνομία» ενώ προσπαθούσαν να εισέλθουν στην Ελλάδα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του A Haber «16 ήταν μέλη της FETΟ, δύο ήταν μέλη του PKK, ένας ήταν MLKP και ένας ήταν DHKP-C».

Είχε καταδικαστεί για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γκιουντέμ – σύμφωνα πάντα με τα τουρκικά ΜΜΕ – είχε καταδικαστεί από τα τουρκικά δικαστήρια σε έξι χρόνια 10 μήνες και 15 ημέρες φυλάκιση για συμμετοχή σε «ένοπλη τρομοκρατική οργάνωση» και του είχε απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα. Συνελήφθη τελικά από τη τουρκική στρατοχωροφυλακή, σε λίγο έξω από την Ανδριανούπολη.

Ο Γκιουντέμ όπως μεταδίδει το A Haber έχει γράψει τις βιογραφίες αρκετών πολιτικών, μεταξύ αυτών και του πρώην προέδρου της ΤΟυρκίας – Αμπντουλάχ Γκιουλ. Είχε συλληφθεί μετά το γραφείο του για τον Γκιουλέν την 1η Νοεμβρίου 2017, στο πλαίσιο της έρευνας της Γενικής Εισαγγελίας της Ανατολίας της Κωνσταντινούπολης για τους διευθυντές, τα μέλη και τους υπαλλήλους των Ιδρυμάτων Δημοσιογράφων και Συγγραφέων που έκλεισαν.