«Ο Διοικητής της ΕΥΠ Παναγιώτης Κοντολέων, υπέβαλε την παραίτησή του στον Πρωθυπουργό, κατόπιν λανθασμένων ενεργειών που διαπιστώθηκαν στη διαδικασία των νόμιμων επισυνδέσεων» αναφέρει το Μαξίμου

Την παραίτησή του υπέβαλε ο διοικητής της ΕΥΠ Παναγιώτης Κοντολέων ο οποίος όπως προκύπτει από την ανακοίνωση του μεγάρου Μαξίμου παίρνει πάνω του τις ευθύνες για το κλίμα που έχει δημιουργηθεί μετά τις καταγγελίες για τις υποκλοπές.

  • Διαβάστε επίσης: Παραιτήθηκε ο Γρηγόρης Δημητριάδης – Πώς φτάσαμε στην παραίτηση – βόμβα

«Κατόπιν λανθασμένων ενεργειών»

Στην ανακοίνωση του μεγάρου Μαξίμου τονίζεται ότι «ο Διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, Παναγιώτης Κοντολέων, υπέβαλε την παραίτησή του στον Πρωθυπουργό, κατόπιν λανθασμένων ενεργειών που διαπιστώθηκαν στη διαδικασία των νόμιμων επισυνδέσεων. Η παραίτηση έγινε αποδεκτή. Νέος Διοικητής της ΕΥΠ αναλαμβάνει ο έως σήμερα Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβης Θεμιστοκλής Δεμίρης. Ο κ. Δεμίρης θα ενημερώσει την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας μετά την επανεκκίνηση των εργασιών της Βουλής».

Διαβάστε επίσης Γρηγόρης Δημητριάδης: Παραιτήθηκε ο γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού

Τοξικότητα

Η παραίτηση του κ. Κοντολέοντα έρχεται αμέσως μετά την παραίτηση του γενικού γραμματέα του πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη όπου οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η παραίτηση κρίθηκε ως η καλύτερη λύση εξαιτίας της τοξικότητας που επικρατεί στην πολιτική ζωή του τόπου, με αφορμή την υπόθεση παρακολούθησης του τηλεφώνου του, που κατήγγειλε πρόσφατα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης. Αλλά και άλλων καταγγελιών για παρακολουθήσεις από την ΕΥΠ και με βάση το κακόβουλο λογισμικό Predator.

Η διαφορά με τις δύο περιπτώσεις όπως προκύπτει από τις επίσημες ανακοινώσεις είναι ότι ουσιαστικά η κυβέρνηση εμμέσως παραδέχεται στοιχεία της κριτικής που δέχθηκε και επιχειρεί να εκτονώσει το τοξικό κλίμα που είχε δημιουργηθεί αποδίδοντας ευθύνες για τις εξελίξεις στο διοικητή της ΕΥΠ, ενώ διαχωρίζει την περίπτωση Δημητριάδη καθώς κυβερνητικοί κύκλοι την παραιτήση του -πρώην πλέον- γενικού γραμματέα του πρωθυπουργού την εμφανίζουν ουσιαστικά ως μια κίνηση εκτόνωσης και καλής θέλησης.

Σημειώνεται ότι στον…