Τι αναφέρει ο Χρήστος Χαρπαντίδης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Παπαστράτος, για εξαγωγές και αύξηση παραγωγικής δυναμικότητας

Με επενδύσεις που έχουν υπερβεί τα 520 εκατ. ευρώ την τελευταία πενταετία, η Παπαστράτος, θυγατρική εταιρεία της πολυεθνικής Philip Morris International, συνεχίζει να ανεβάζει «στροφές», απαντώντας δυναμικά στις νέες προκλήσεις.

Η νέα επένδυση ύψους 125 εκατ. ευρώ στο εργοστάσιο του Ασπροπύργου, που είχε ανακοινώσει μόλις πέρσι η εταιρεία, με στόχο να αυξηθεί η δυναμικότητα στην παραγωγή θερμαινόμενων ράβδων καπνού, έχει ξεπεράσει κατά πολύ αυτό το ποσό ανάφερε ο κ. Χρήστος Χαρπαντίδης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Παπαστράτος.

Η επένδυση αυτή έρχεται μετά την ολοκλήρωση προηγούμενης, ύψους 300 εκατομμυρίων, χάρη στην οποία μετέτρεψε το εργοστάσιό της σε ένα από τα πρώτα παραγωγικά και εξαγωγικά κέντρα στον κόσμο για μια νέα κατηγορία προϊόντων εναλλακτικών του τσιγάρου.

  • Διαβάστε επίσης: Παπαστράτος: Κερδίζει το στοίχημα του μετασχηματισμού

«Αυξάνουμε τις γραμμές παραγωγής κάτι που θα επηρεάσει θετικά και τις εξαγωγές, εκσυγχρονίζεται το λιθογραφείο με την πλήρη ψηφιοποίηση όλων των γραμμών εκτύπωσης, ενώ αυξάνεται και το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας» σημείωσε ο κ. Χαρπαντίδης ερωτηθείς σχετικά στο περιθώριο της παρουσίασης της πανελλαδικής έρευνας της Marc για το κάπνισμα στην Ελλάδα το 2022 που διεξήχθη σε 1.200 νοικοκυριά τον Ιούνιο για λογαριασμό της Παπαστράτος.

Αυτή τη στιγμή οι γραμμές παραγωγής της Παπαστράτος στον Ασπρόπυργο φθάνουν τις 12.

Μόλις το 35% των εσόδων από τα συμβατικά τσιγάρα

Η πορεία των οικονομικών μεγεθών της Παπαστράτος για την τρέχουσα οικονομική χρήση είναι θετική σύμφωνα με τον επικεφαλής της εταιρείας, με τα έσοδα να παρουσιάζουν άνοδο σε υψηλό μονοψήφιο ποσοστό.

Να σημειωθεί ότι ήδη, το 65% των καθαρών εσόδων της Παπαστράτος προέρχεται από καινοτόμα, μη καιόμενα προϊόντα, με στόχο το ποσοστό αυτό να φτάσει το 75%, μέχρι το 2023.

Οι καλές επιδόσεις της Παπαστράτος προέρχονται τόσο από την αύξηση της εσωτερικής ζήτησης – όπου δεν έχουν γίνει ανατιμήσεις στα προϊόντα της εταιρείας όπως σημείωσε ο κ. Χαρπαντίδης, όσο και από την ενίσχυση των εξαγωγών. Εκτιμάται ότι περισσότερο από το 85% της συνολικής…