Με τον Παλάσιος στο γήπεδο ο Γιοβάνοβιτς έφερνε το ματς εκεί που ήθελε

Ο Γιοβάνοβιτς είναι πάντα μετρημένος στις δηλώσεις του. Μετά το ματς και την ήττα από τη Σλάβια είπε την αλήθεια.

Παραδέχτηκε ότι οι Τσέχοι ήταν καλύτερη ομάδα από τον Παναθηναϊκό στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Αυτό προκύπτει καθαρά από το 50ό λεπτό και μετά, όταν και οι δύο ομάδες έπαιζαν με δέκα παίκτες. Εκεί λοιπόν θα περίμενε κανείς μία ουσιαστική αντίδραση από τον Παναθηναϊκό, που θα τον οδηγούσε στην ισοφάριση.

Αντί γι’ αυτό, οι παίκτες της Σλάβια κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο. Είχαν πλήρη εδαφική υπέροχη, πίεσαν τους Πράσινους, πέτυχαν το δεύτερο γκολ και θα μπορούσαν να πετύχουν ακόμα ένα. Η ομάδα του Γιοβάνοβιτς στο διάστημα αυτό της νέας αριθμητικής ισορροπίας είχε μία ευκαιρία όλη κι όλη από μία προσωπική ενέργεια του νεαρού Βαγιαννίδη. Την εικόνα. Αυτή είχε υπόψη του ο Γιοβάνοβιτς και μίλησε για την ανωτερότητα της Σλάβια. Για να φτάσουμε όμως εκεί μεσολάβησε μία αδιανόητη απόφαση του Μπουκέ.

Ο γάλλος διαιτητής… ανακάλυψε δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Παλάσιος, επειδή ο παίκτης του Παναθηναϊκού έπεσε μετά από καθαρό μαρκάρισμα που του έγινε μέσα στην περιοχή. Μέχρι εκείνη τη στιγμή ναι μεν η Σλάβια είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά δεν είχε δημιουργήσει καμία επικίνδυνη κατάσταση μπροστά στο τέρμα του Μπρινιόλι. Με άλλα λόγια, οι Πράσινοι μπορεί να είχαν παραχωρήσει γήπεδο στους Τσέχους, αλλά σε γενικές γραμμές είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού.

Η αποβολή του Παλάσιος άλλαξε τις ισορροπίες, με δεδομένο ότι οι Πράσινοι δεν είχαν τη δυνατότητα να φέρουν από τον πάγκο τους παίκτη για να αντικαταστήσουν τον ικανότατο εξτρέμ τους. Φυσικά, δεν είχαν παίκτη για να αντικαταστήσουν ούτε τον Αϊτόρ, με αποτέλεσμα ένας νεαρός δεξιός μπακ να παριστάνει τον εξτρέμ. Εδώ έχουμε να κάνουμε με τις συγκεκριμένες αβελτηρίες του Παναθηναϊκού σχετικά με την έγκαιρη πραγματοποίηση των απαραίτητων μεταγραφών.

Οι Τσέχοι έρχονται σε μία εβδομάδα στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας ως ακλόνητο φαβορί για την πρόκριση.

Διαφορετική συζήτηση θα κάναμε αν ο σέρβος κόουτς είχε στη διάθεσή του τον Παλάσιος αλλά και τον Βέρμπιτς. Τώρα, όπως έχουν τα πράγματα, ο Παναθηναϊκός έχει μπροστά του μία ανηφόρα. Ωστόσο, η…