Την απόφασή του να σταματήσει για λίγο διάστημα τη δουλειά και να περάσει χρόνο με την οικογένεια του ανακοίνωσε ο διάσημος ηθοποιός Κρις Χέμσγουορθ, αφού ανακάλυψε ότι έχει γενετική προδιάθεση για Αλτσχάιμερ. 

Ο σταρ του Thor, αν και μόλις 39 ετών, πρόσφατα ανακάλυψε ότι το DNA του έχει ένα διπλό γονίδιο APOE4, γεγονός που κάνει 8-10 φορές πιο πιθανό να αντιμετωπίσει μελλοντικά την εκφυλιστική νόσο. 

Μάλιστα, ο 39χρονος Αυστραλός ηθοποιός έμαθε για την προδιάθεσή του αφού υποβλήθηκε σε τεστ, στο πλαίσιο της σειράς ντοκιμαντέρ του Disney+, “Limitless”.

Μάλιστα, πρόκειται για μια εξαιρετικά σπάνια περίπτωση που αντιμετωπίζει μόλις το 2-3% του πληθυσμού. 

Μετά την σοκαριστική διάγνωση, ο ηθοποιός άρχισε να «κλείνει» τις επαγγελματικές του εκκρεμότητες προκειμένου να πάρει χρόνο για να προσέξει τον εαυτό του και να αφοσιωθεί στη γυναίκα και τα παιδιά του. 

«Όταν έχεις προδιάθεση για… οτιδήποτε, όλα έχουν να κάνουν με τη διαχείριση του ύπνου, του άγχους, τη διατροφή και τη φυσική σου κατάσταση. Πρέπει να φροντίσεις τον εαυτό σου όσο καλύτερα μπορείς», συμβούλεψε ο ίδιος το κοινό, εξηγώντας την απόφασή του να αποσυρθεί για λίγο καιρό από την υποκριτική.

Αφούολοκλήρωσε τη διαφημιστική καμπάνια στις ΗΠΑ για τη νέα του σειρά ντοκυμαντέρ “Limitless”, ο Κρις Χέμσγουορθ επέστρεψε στην Αυστραλία με τη σύζυγό του, Έλσα Πατάκη, προκειμένου να βρίσκεται δίπλα στα τρία τους παιδιά, Ίντια, Σάσα και Τρίσταν.

Πηγή: skai.gr