Οι πολίτες της Γηραιάς Ηπείρου διαμαρτύρονται με τον δικό τους τρόπο για τον πληθωρισμό, ο οποίος άγγιξε το επίπεδο ρεκόρ του 8,9% τον Ιούλιο

Έναν πρωτότυπο τρόπο βρήκαν οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους για τον κλιμακούμενο πληθωρισμό.

Πώς; «Βομβαρδίζοντας» με κακές κριτικές τo κεντρικό κτίριo της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), που βρίσκεται στη Φρανκφούρτη, στο Google Maps.

Παρότι οι κριτικές στη συγκεκριμένη πλατφόρμα χαρτογράφησης αφορούν κυρίως την αρχιτεκτονική ή τις εγκαταστάσεις ενός κτιρίου, στην περίπτωση αυτή περίπου οι μισές από όσες αναρτήθηκαν κατά τη 10η επέτειο της ολοκλήρωσης του κεντρικού κτιρίου είναι παράπονα για τις πολιτικές που ακολουθεί η πρόεδρος, Κριστίν Λαγκάρντ.

  • Διαβάστε επίσης: «Μουδιασμένες» οι αγορές από τις πρωτοβουλίες Λαγκάρντ – Τι συμβαίνει με το νέο «εργαλείο» της ΕΚΤ

Ως αποτέλεσμα, η μέση βαθμολογία στο Google Maps για τον 45όροφο πύργο της ΕΚΤ από πράσινο γυαλί έχει υποχωρήσει αισθητά. Αξίζει να σημειωθεί ότι από την αρχή του 2022 έχουν γραφτεί περισσότερες κριτικές σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη χρονιά.

«Να παραιτηθεί… καταστρέφει την Ευρώπη»

Η απογοήτευση αυτή των ευρωπαίων πολιτών ακολουθεί την έξαρση του πληθωρισμού που έφτασε στο επίπεδο ρεκόρ του 8,9% τον Ιούλιο, τον ίδιο μήνα που η ΕΚΤ αύξησε τα επιτόκια για πρώτη φορά μετά από 11 χρόνια, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις αναλυτών και αγορών πως και αυτή θα αναγκαστεί να ακολουθήσει το δρόμο που χάραξαν η Federal Reserve, η Τράπεζα της Αγγλίας κι άλλες, προκειμένου να τιθασεύσουν τον πληθωρισμό που καλπάζει.

Το Διοικητικό Συμβούλιο υπό την Κριστίν Λαγκάρντ επανέλαβε την σθεναρή προσήλωση του στην εντολή που έχει λάβει για την σταθερότητα των τιμών, οπότε προχώρησε στην άνοδο των επιτοκίων προκειμένου να διασφαλίσει ότι ο πληθωρισμός θα επανέλθει στο στόχο του 2% μεσοπρόθεσμα, στέλνοντας παράλληλα σήμα για νέες αυξήσεις τους επόμενους μήνες.

«Εστιάζει μόνο στην χρηματοδότηση των κυβερνήσεων από την πίσω πόρτα», «Κρίμα, το ευρώ βρίσκεται σε ισοτιμία με το δολάριο, έτσι προστατεύετε το νόμισμα; Η Κριστίν Λαγκάρντ παρακαλώ να παραιτηθεί», «Η ΕΚΤ τυπώνει χρήμα και καταστρέφει την Ευρώπη», «Δεν ενδιαφέρονται καθόλου για τον υψηλό…