Η Ελλάδα δεν τρομοκρατείται, δεν εκφοβίζεται «και προφανώς δεν αμαυρώνεται από τις ασυναρτησίες από τα ανυπόστατα πράγματα που ειπώθηκαν από το βήμα της γενικής συνέλευσης (του ΟΗΕ) χθες», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου σχολιάζοντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ την ομιλία Ερντογάν στη Νέα Υόρκη.

Τόνισε πως από τον Τούρκο πρόεδρο έγινε μια πρωτόγνωρη προσπάθεια διασποράς fake news, πλήρους διαστρέβλωσης της πραγματικότητας και χυδαία προπαγάνδα, με τελείως ανυπόστατους ισχυρισμούς σε αντίθεση με αυτό που πραγματικά συμβαίνει.

«Αυτό που πραγματικά συμβαίνει είναι ότι η Τουρκία συστηματικά παραβιάζει διεθνείς συνθήκες που ή ίδια έχει υπογράψει, εργαλειοποιώντας τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, κάνοντας ”πλάτες” -μη λέω και λίγα, σε λαθροδιακινητές που βάζουν ανθρώπους σε βάρκες και κινδυνεύει η ζωή τους, σε αντίθεση με το ελληνικό κράτος που σώζει ανθρώπινες ζωές και που φυλάει ως οφείλει τα σύνορα της Ελλάδας και της Ευρώπης», σημείωσε ο κ. Οικονόμου.

Ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα αφήσει τίποτα αναπάντητο στην ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ την Παρασκευή.

«Οπωσδήποτε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του θα δώσει το στίγμα μιας χώρας που δεν τρομοκρατείται, δεν εκφοβίζεται, και προφανώς δεν αμαυρώνεται από τις ασυναρτησίες, από τα ανυπόστατα πράγματα που ειπώθηκαν  από το βήμα της γενικής συνέλευσης χθες», τόνισε.

Θύμισε επίσης πως ο Ερντογάν μίλησε στον ΟΗΕ σε ένα δυσμενές για εκείνον πλαίσιο όπου:

  • Έχουμε άρση του εμπάργκο προς την Κύπρο για την πώληση όπλων, «και οι Τούρκοι ακόμα περιμένουν».
  • Είναι συνεχείς οι δηλώσεις αξιωματούχων ότι πρέπει να γίνονται απολύτως σεβαστά τα σύνορα, η εθνική κυριαρχία, οι διεθνείς συνθήκες.
  • Αναβαθμίζεται διαρκώς η γεωπολιτική και η γεωστρατηγική ισχύς της χώρας μας, γεγονός «που προβληματίζει την άλλη πλευρά».

Να προβληματιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ – Δεν μπορεί να αντιπολιτεύεσαι την πατρίδα σου

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση να προβληματιστεί μετά τη χθεσινή ομιλία Ερντογάν αλλά και τις εξελίξεις με τη ΜΚΟ που αναγνώρισε ότι οι πρόσφυγες στον Έβρο δεν ήταν σε ελληνικό έδαφος.

Κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να…