«Στην Έκθεση Θεσσαλνίκης αφού μετρήσουμε σωστά, ιεραρχήσουμε τις προτεραιότητες, καταλήξουμε στις δυνατότητες ο πρωθυπουργός πολύ συγκεκριμένα και με μεγάλη σαφήνεια θα ανακοινώσει ποια είναι εκείνα τα μέτρα που μπορεί να περιμένει η ελληνική κοινωνία»

Ανακοινώσεις για νέο πακέτο μέτρων στήριξης κατά της ακρίβειας θα κάνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της επερχόμενης ΔΕΘ το Σεπτέμβρη, προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Η ανάπτυξη μετατρέπεται σε κοινωνικό μέρισμα

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο Γιάννης Οικονόμου ρωτήθηκε για το αν θα έρθουν νέα μέτρα στήριξης και απάντησε:

Διαβάστε επίσης Πριν την ΔΕΘ οι τελικές αποφάσεις για νέο πακέτο μέτρων στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων

«Έχουμε αποδείξει ότι όσο διαρκεί η κρίση, πάντοτε αξιοποιώντας κάθε νέα δυνατότητα που δημιουργείται στην οικονομία μας, αξιοποιώντας το δημοσιονομικό χώρο που έχουμε και οτιδήποτε πετυχαίνουμε με την ανάπτυξη μετατρέπεται αυτόματα σε κοινωνικό μέρισμα για να στηρίξουμε την κοινωνία απέναντι στις συνέπειες της εισαγόμενης ακρίβειας που βιώνουν οι πολίτες σε όλο το εύρος του οικονομικού τους βίου.

Αφού μετρήσουμε σωστά

»Στην Έκθεση Θεσσαλνίκης αφού μετρήσουμε σωστά, ιεραρχήσουμε τις προτεραιότητες, καταλήξουμε στις δυνατότητες ο πρωθυπουργός πολύ συγκεκριμένα και με μεγάλη σαφήνεια θα ανακοινώσει ποια είναι εκείνα τα μέτρα που μπορεί να περιμένει η ελληνική κοινωνία.

»Έχουμε αποδείξει ότι πολύ στοχευμένα πολύ ουσιαστικά με σώφρονες κινήσεις κρατώντας πάντα εφεδρείες και χωρίς να θέτουμε σε κίνδυνο τη δημοσιονομική σταθερότητα της χώρας στεκόμαστε στο πλευρό των πολιτών για να αντιμετωπίσουμε αυτές τις πρωτόγνωρες κρίσεις με τις οποίες είναι αντιμέτωπη η ελληνική κοινωνία αλλά και η Ευρώπη».

Σημειώνεται ότι παράθυρο για νέα μέτρα στήριξης άφησε νωρίτερα και ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας προαναγγέλλοντας νέο συμπληρωματικό προϋπολογισμό.

Ήδη τρέχει το τρίτο μεγαλύτερο πρόγραμμα στην Ευρώπη

Παράλληλα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στα ισχύοντα μέτρα στήριξης και την ολοκληρωση των fuel pass 1 και 2 λέγοντας ότι αυτά μέτρα που τρέχουν βοηθούν τους πολίτες ώστε οι αυξήσεις στο ρεύμα…