Πιθανή κατάκτηση του τροπαίου δεν θα έδινε τεράστια χαρά μόνο στους Άγγλους φιλάθλους αλλά και στην κυβέρνηση της Μ. Βρετανίας

Ενδεχόμενη κατάκτηση του παγκοσμίου κυπέλλου, θα έδινε τεράστια ικανοποίηση στους Άγγλους οπαδούς, στην κυβέρνηση, στην  κεντρική τράπεζα και πιθανότατα και σε όλο το χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας.

Το Μουντιάλ διαχρονικά προσφέρει μεγάλη ώθηση στην οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου. Μία αξιοπρεπής πορεία της εθνικής ομάδας, ενθαρρύνει τον κόσμο να συρρέει στις παμπ και να διοργανώνει πάρτι παρακολούθησης των αγώνων στα σπίτια.

«Αντίπαλος οι καιρικές συνθήκες»

Η διοργάνωση, η οποία ξεκινά την Κυριακή 20 Νοεμβρίου, θα είναι η πρώτη που θα διεξαχθεί το βρετανικό φθινόπωρο. Μέχρι τώρα, γινόταν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, αυξάνοντας αυτόματα την διάθεση των φιλάθλων λόγω καιρού αλλά και την κατανάλωση μπύρας στις παμπ ή ακόμα και στα σπίτια ή δημόσιους χώρους με γιγαντοοθόνες.

Δεδομένων των ψυχρότερων θερμοκρασιών, οι φίλαθλοι ίσως αναγκαστούν να παρακολουθούν τους αγώνες σε εσωτερικούς χώρους. Αυτό θα περιορίσει τον αριθμό των ατόμων που μπορούν να εξυπηρετήσουν οι παμπ, σύμφωνα με αναλυτές της Shore Capital. Ακόμα και αυτοί που παρακολουθούν στο σπίτι θα έχουν λιγότερους επισκέπτες από ό,τι το καλοκαίρι, όταν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα μπαλκόνια και τους κήπους τους.

Η θετική πλευρά του νομίσματος

Πολλές παμπ έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν τις εγκαταστάσεις που είχαν δημιουργήσει την εποχή της πανδημίας ώστε να επιτρέπουν στους πελάτες τους να τρώνε και να πίνουν σε ειδικά διαμορφωμένους εξωτερικούς χώρους. Αυτό θα ωφελήσει κυρίως τις μεγάλες αλυσίδες εστίασης όπως η Young & Co.’s  Brewery, η οποία διαθέτει πάνω από 100 παμπ με εξωτερικούς χώρους και θερμάστρες. Αντίστοιχα και η Fuller Smith & Turner, όπου το 70% των καταστημάτων της διαθέτει ανοιχτούς χώρους που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την προβολή αγώνων.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι οι κρατήσεις για τους αγώνες της φάσης των ομίλων της Αγγλίας και της Ουαλίας θα μπορούσαν να αποφέρουν περίπου 400.000 λίρες επιπλέον  στις παμπ. Οι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής αναμένεται να αυξήσουν περαιτέρω τα έσοδα.

Τα σούπερ μάρκετ αναμένεται να δουν αύξηση στις πωλήσεις τους μεχρι και…