Η Τζόρτζια Μελόνι κατηγορεί τον δημοσιογράφο Εμιλιάνο Φιτιπάλντι ότι διαστρέβλωσε τα γεγονότα, δημοσιεύοντας πως η επικεφαλής της άκρας δεξιάς προσπάθησε να εξασφαλίσει σε φίλο της σύμβαση με το ιταλικό δημόσιο κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Η ακροδεξιά πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι (φωτογραφία, επάνω, από Remo Casilli/Reuters) πήρε την απόφαση να οδηγήσει ενώπιον της δικαιοσύνης έναν από τους πιο γνωστούς δημοσιογράφους-ερευνητές στην Ιταλία, ανακοίνωσε χθες Τρίτη ο ίδιος ο ενδιαφερόμενος.

Η δεύτερη υπόθεση

Πρόκειται για τη δεύτερη διαδικασία αυτής της φύσης αφότου η κυρία Μελόνι ανέλαβε την εξουσία, τον περασμένο μήνα.

Δείτε ακόμα – Μελόνι: Αδιαμφισβήτητη η ελληνική κυριαρχία στα νησιά

Ο Εμιλιάνο Φιτιπάλντι, ο οποίος εργάζεται για την εφημερίδα της αριστεράς Domani, καθώς και ο διευθυντής της, ο Στέφανο Φέλτρι, κατηγορούνται πως διαστρέβλωσαν τα γεγονότα σε άρθρο που δημοσιεύθηκε το 2021 και ανέφερε πως η επικεφαλής της άκρας δεξιάς προσπάθησε να εξασφαλίσει σε φίλο της σύμβαση με το ιταλικό δημόσιο σε μειοδοτικό διαγωνισμό κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Η κυρία Μελόνι, το κόμμα της οποίας, τα Αδέλφια της Ιταλίας, (FdI) βρισκόταν εκείνη την εποχή στην αντιπολίτευση, διέψευσε το δημοσίευμα και κατέθεσε μηνύσεις.

Δικαστής της Ρώμης αποφάσισε την περασμένη εβδομάδα ότι θα διεξαχθεί δίκη, διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο κ. Φιτιπάλντι. Ο δικηγόρος της κυρίας Μελόνι ανέφερε από την πλευρά του ότι η δίκη θα διεξαχθεί την 10η Ιουλίου 2024.

«Είναι ο κανόνας»

«Εγραψα απλώς αληθινές ειδήσεις», είπε ο δημοσιογράφος, υποσχόμενος ότι τόσο ο ίδιος όσο και η εφημερίδα θα συνεχίσουν τις έρευνές τους, συμπεριλαμβανομένων αυτών για «ενοχλητικά» θέματα.

Η απόφαση να δικαστεί ο κ. Φιτιπάλντι συνέπεσε με την έναρξη της δίκης στην οποία η κυρία Μελόνι αναμετράται με τον Ρομπέρτο Σαβιάνο, διάσημο δημοσιογράφο και συγγραφέα στρατευμένο εναντίον της μαφίας, που κατηγορείται για συκοφαντική δυσφήμιση επειδή επέκρινε με οξύ τρόπο τις θέσεις της νυν πρωθυπουργού της Ιταλίας όσον αφορά το μεταναστευτικό ζήτημα.

Για τον κ. Φιτιπάλντι, που είναι γνωστός για τις αποκαλύψεις του όσον αφορά σκάνδαλα στο Βατικανό, «είναι ο κανόνας οι δημοσιογράφοι-ερευνητές στην Ιταλία» ν’ αντιμετωπίζουν…