Άμεσα οι εργασίες αποκατάστασης του, δεσμεύτηκε ο Ερντογάν

Εικόνες καταστροφής άφησε πίσω της η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στο Ελληνικό Νοσοκομείο «Μπαλουκλί» της Κωνσταντινούπολης την Πέμπτη, αναγκάζοντας την εκκένωση περισσότερων από 100 ασθενών και προσωπικού.

Σύμφωνα με τουρκικά μέσα η πυρκαγιά, που ξέσπασε στην ταράτσα, ενδέχεται να προκλήθηκε από πρόβλημα που εκδηλώθηκε στο σύστημα ηλεκτροδότησης του νοσοκομείου.

  • Διαβάστε επίσης: Μπαλουκλί: Η ιστορία του νοσοκομείου των Ρωμιών της Πόλης που παραδόθηκε στις φλόγες

Το προσωπικό και τα σωστικά συνεργεία απομάκρυναν με ασφάλεια 104 άτομα που ήταν στο κτήριο, το οποίο λειτουργεί ως νοσοκομείο και γηροκομείο, χωρίς κανείς τους να κινδυνέψει ή να τραυματιστεί.

Με δηλώσεις του ο εκπρόσωπος της τουρκικής Προεδρίας, Ιμπραήμ Καλίν, δήλωσε πως η μεγάλη πυρκαγιά στο ελληνικό νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης τέθηκε υπό έλεγχο μετά από λίγες ώρες και συγκεκριμένα στις 14:20 το μεσημέρι και έκανε γνωστό, πως οι εργασίες αποκατάστασης του κτιρίου, θα ξεκινήσουν άμεσα.

Ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης, Αλί Γερλίκαγια, που βρέθηκε στον χώρο του νοσοκομείου, διαβεβαίωσε ότι δεν υπήρξαν τραυματισμοί, προσθέτοντας ότι αναμένει από την πυροσβεστική να διαπιστώσει πώς προέκυψε η φωτιά. Όπως διευκρίνισε, στο νοσοκομείο φιλοξενούνταν 62 ηλικιωμένοι και 42 εσωτερικοί ασθενείς, ενώ και αυτός δεσμεύτηκε για την ανακαίνιση του κτηρίου.

Επί τόπου μετέβη και ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, ο οποίος ανέφερε πως τον πληροφόρησαν πως η πυρκαγιά ξεκίνησε από τη στέγη στο βόρειο τμήμα και «το γεγονός ότι ήταν παλιά ξύλα, επιτάχυνε την πυρκαγιά στο τμήμα της στέγης».

«Δώσαμε μάχη να σώσουμε τους ανθρώπους»

Τις δραματικές στιγμές διάσωσης των 104 ασθενών και ηλικιωμένων από τη φωτιά που ξέσπασε στο ελληνικό νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης περιέγραψε ο διευθυντής του Νοσοκομείου – Γηροκομείου Μπαλουκλί Στάθης Λεάνας.

«Ευτυχώς δεν είχαμε θύματα, ούτε και εγκαύματα, ούτε και κανένα άλλο πρόβλημα. Προσπαθήσαμε αμέσως μόλις άρχισε η φωτιά να μεταφέρουμε όσους ήταν στο τμήμα του νοσοκομείου» είπε στο OPEN ο κ. Λεάνας.

Το κτήριο θεωρείται σύμβολο για τους Ρωμιούς της Πόλης, με ιστορία 100…