Τη σφοδρή αντίδραση της κυβέρνησης προκάλεσε δημοσίευμα της εφημερίδας Documento, περί παρακολουθήσεων πολιτικών προσώπων, συγγενών τους, επιχειρηματιών και δημοσιογράφων. Σε δήλωσή του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου τονίζει ότι τα όσα αναφέρονται «στην εφημερίδα του κ.Βαξεβανη χρειάζεται να διερευνηθούν διεξοδικά» από τη Δικαιοσύνη, παρότι δεν προκύπτει καμία τεκμηρίωση του δημοσιεύματος.

Μάλιστα, ο κ.Οικονόμου σημειώνει ότι «πλεονάζουν οι αφηγήσεις, απουσιάζουν τα στοιχεία», χαρακτηρίζει τον κ.Βαξεβάνη «εθνικό συκοφάντη» και «παραμυθά» και διερωτάται ποιος είναι ο σκοπός του, ενώ προσθέτει ότι ο κ.Βαξεβάνης «εμπλέκεται στην χρηματοδότηση με ρωσικά κεφάλαια τηλεοπτικού δικτύου στη χώρα μας» και δεν έχει καμία εγγύηση αξιοπιστίας.

Το πλήρες κείμενο της δήλωσης του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου, ακολουθεί:

Όσα αναφέρονται στην εφημερίδα του κ. Βαξεβάνη χρειάζεται να διερευνηθούν διεξοδικά από τις αρμόδιες αρχές και ιδιαίτερα από την ελληνική Δικαιοσύνη παρότι δεν προκύπτει καμία τεκμηρίωση του δημοσιεύματος.
Πλεονάζουν οι αφηγήσεις, απουσιάζουν τα στοιχεία.

Όταν διατυπώνονται τέτοιοι ισχυρισμοί, δύο βασικά ερωτήματα που τίθενται είναι ποιος τους λέει και ποιος είναι ο σκοπός του. 

•    Ο εθνικός συκοφάντης, ο άνθρωπος που έχει ξεπεράσει σε φαντασία και επινοητικότητα ακόμα και τους μεγαλύτερους παραμυθάδες. Αυτός που η θεματολογία και η προσέγγισή του ταυτίζεται με τον εθνικό οχετό (την εφημερίδα Μακελειό). Εκείνος που οι «αποκαλύψεις» του προαναγγέλονται από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και τον ίδιο τον κ. Τσίπρα. Και τέλος, αυτός που εμπλέκεται στην χρηματοδότηση με ρωσικά κεφάλαια τηλεοπτικού δικτύου στην χώρα μας, προφανώς δεν έχει καμία εγγύηση αξιοπιστίας.

•    Στο ποιο σκοπό εξυπηρετεί, όταν χωρίς το παραμικρό στοιχείο αποδίδει στον Πρωθυπουργό την φαιδρή κατηγορία ότι παρακολουθούσε υπουργούς του, τις συζύγους τους, επιχειρηματίες, δημοσιογράφους και πολιτικούς αντιπάλους τα πράγματα είναι ξεκάθαρα: επιχειρεί να πλήξει την κυβέρνηση, να δημιουργήσει  πρόβλημα στη Νέα Δημοκρατία, να ωφελήσει εκείνους τους οποίους υπηρετεί αφοσιωμένα και να βάλει νερό στο μύλο κέντρων που έχουν ενοχληθεί από την…