«Οι δηλώσεις του εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, διαψεύδουν τον εφησυχασμό που καλλιεργούν στον λαό η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα του “ευρωατλαντισμού”»

Για διάψευση της κυβέρνησης και των κομμάτων του «ευρωατλαντισμού» και τους αφηγήματός τους για τους «ισχυρούς συμμάχους», ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ, κάνει λόγο το ΚΚΕ με αφορμή την απάντηση του εκπροσώπου του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών σε δημοσιογραφικό ερώτημα για το αν τα νησιά του Αιγαίου ανήκουν στην Ελλάδα ή την Τουρκία.

Διαψεύδεται ο «ευρωατλαντισμός»

«Την ώρα που η κυβέρνηση αποθεώνει με κάθε ευκαιρία τους «ισχυρούς συμμάχους» των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και της ΕΕ ως δήθεν «ασπίδα προστασίας» έναντι της επιθετικότητας της τουρκικής άρχουσας τάξης, έρχονται οι δηλώσεις του εκπροσώπου του State Department, με τη γνωστή στάση «Πόντιου Πιλάτου», με την προτροπή «βρείτε τα για το καλό του ΝΑΤΟ», ακόμη και με την αφωνία του για το ζήτημα της ελληνικής κυριαρχίας των νησιών, να διαψεύσουν τον εφησυχασμό που καλλιεργούν στον λαό η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα του «ευρωατλαντισμού»» τονίζει σε σχόλιό του το ΚΚΕ.

  • Διαβάστε επίσης Τουρκία: Συνεδριάζει την Τετάρτη το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας – Σε εγρήγορση η Αθήνα
  • Διαβάστε επίσης ΟΗΕ: Το μπρα ντε φερ Μητσοτάκη – Ερντογάν με φόντο τον πόλεμο ΝΑΤΟ και Ρωσίας στην Ουκρανία

Οι νατοϊκοί σύμμαχοι ν’ αναζητήσουν διπλωματική λύση

Σημειώνεται ότι, στο ερώτημα εάν αυτά τα νησιά (σ.σ. τα «στρατιωτικοποιημένα») ανήκουν στην Ελλάδα ή στην Τουρκία η απάντηση που έδωσε στο προχτεσινό briefing ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Νεντ Πράις προέτρεψε τους «νατοϊκούς συμμάχους» να αναζητήσουν διπλωματική λύση και υποστήριξε ότι προτεραιότητα είναι η αντιμετώπιση της Ρωσίας ως «συλλογικής απειλής» για τους συμμάχους στο ΝΑΤΟ.

Αναλυτικά ο διάλογος (δείτε εδώ την απομαγνητοφώνηση στα αγγλικά) του Νεντ Πράις με τον δημοσιογράφο έχει ως εξής:

Δημοσιογράφος: Η Ελλάδα, πρόσφατα ανέπτυξε δεκάδες τεθωρακισμένα οχήματα και άρματα στα νησιά με αποστρατιωτικοποιημένο status, κοντά στην ηπειρωτική Τουρκία….