Η διάσημη «Πινακίδα του Χόλυγουντ», το σήμα κατατεθέν του Λος Αντζελες, κλείνει σε λίγο καιρό 100 χρόνια που στέκεται στον λόφο αγέρωχη γιαυτο και οι αρχές αποφάσισαν να της κάνουν ένα… λίφτινγκ. 

Η τελευταία φορά που η πινακίδα ξαναβάφτηκε ήταν πριν από μια δεκαετία, για τα 90ά γενέθλιά της. Τώρα, τα γιγαντιαία γράμματα ύψους σχεδόν 14 μέτρων θα καθαριστούν και θα βαφτούν σε μία διαδικασία που εκτιμάται ότι θα διαρκέσει οκτώ εβδομάδες.

HOLLYWOOD

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Guardian θα χρειαστούν 947 λίτρα χρώμα και αστάρι, ενώ όποιος επιθυμεί μπορεί να παρακολουθήσει την πρόοδο των εργασιών μέσα από τον ιστότοπο The Hollywood Sign.

«Η Πινακίδα είναι το καμάρι του Λος ‘Αντζελες και είμαστε ενθουσιασμένοι που οι θαυμαστές σε όλο τον κόσμο θα δουν αυτή τη ανανέωση για μια πολύ ξεχωριστή 100ή επέτειο», δήλωσε ο πρόεδρος του Hollywood Sign Trust, Τζεφ Ζάριναμ (Jeff Zarrinnam).

Η ιστορία της πιο διάσημης πινακίδας

Η πινακίδα τοποθετήθηκε για πρώτη φορά το 1923 ως Hollywoodland για 18 μήνες από τον κατασκευαστή αλλά και ιδιοκτήτη της εφημερίδας Los Angeles Times, Χάρι Τσάντλερ, που ήθελε να διαφημίσει ακίνητα.

Ηταν χωρισμένη σε τρία τμήματα, το HOLLY, το WOOD και το LAND τα οποία μάλιστα τη νύχτα άναβαν πρώτα το κάθε ένα χωριστά και μετά όλα μαζί. Ωστόσο, λόγω της υψηλής αναγνωρισιμότητάς της, σε συνδυασμό με την άνοδο της κινηματογραφικής βιομηχανίας του Χόλυγουντ, διατηρήθηκε.

Αλλαξε σε Hollywood από το Εμπορικό Επιμελητήριο το 1949.

Στην πάροδο των δεκαετιών έχει δεχθεί εμπρηστικές επιθέσεις ενώ καταγράφηκε και ένα τραγικός θάνατος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ