«Παρακολουθήσατε τα γεωτρύπανα μας στην τηλεόραση;». Το TRT, παρουσιάζει εντυπωσιακά πλάνα μέσα από το Αμπντούλ Χαμίντ Χαν σε εφτάλεπτο βίντεο

Υποσχέσεις για βελτίωση της τουρκικής οικονομίας και της κατάστασης των Τούρκων πολιτών μοίρασε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνδέοντας εν μέρει αυτή την προοπτική με την παραγωγή και εξαγωγή εκ μέρους της Τουρκίας φυσικού αερίου.

«Παρακολουθήσατε τα γεωτρύπανά μας στην τηλεόραση;»

Μιλώντας στα εγκαίνια εργοστασίου πυρομαχικών ο πρόεδρος της Τουρκίας έκανε στο πλαίσιο αυτό αναφορές στις έρευνες του γεωτρύπανου Αμπντούλ Χαμίντ Χαν αλλά και στα άλλα τουρκικά γεωτρύπανα.

  • Διαβάστε επίσης Τουρκία: Το δεύτερο βήμα του «Αμπντούλ Χαμίντ Χαν»

«Παρακολουθήσατε τα γεωτρύπανα μας στην τηλεόραση;» ανέφερε ο Τ. Ερντογάν απευθυνόμενος στους οπαδούς του και τόνισε ότι περιμένει καλά νέα από το «4ο γεωτρύπανο στη Μερσίνα στη Γαλάζια Πατρίδα» όπως με την «ανακάλυψή μας στη Μαύρη Θάλασσα».

Ενεργειακή γέφυρα

«Μετατρέψαμε τη χώρα μας στη σημαντικότερη ενεργειακή γέφυρα με έργα αγωγών. Πραγματοποιούμε έρευνες και γεωτρήσεις με δικά μας πλοία. Από τη στιγμή που θα εξάγουμε φυσικό αέριο, αυτή η χώρα θα είναι εντελώς διαφορετική» τόνισε χαρακτηριστικά.

Δεν στάλθηκε στις αμφισβητούμενες περιοχές

Στο μεταξύ σε ένα βίντεο διάρκειας σχεδόν 7 λεπτών, το κρατικό κανάλι της Τουρκίας, TRT, παρουσιάζει εντυπωσιακά πλάνα μέσα από το Αμπντούλ Χαμίντ Χαν, το τέταρτο κατά σειρά που πριν από τέσσερις ημέρες άρχισε το “ταξίδι” του στην Ανατολική Μεσόγειο για γεωτρήσεις.

Στο καθαρά προπαγανδιστικό βίντεο, δεν λείπουν οι αναφορές στη «Γαλάζια Πατρίδα» και στους «παράνομους ισχυρισμούς της Ελλάδας και της Κύπρου», ενώ τονίζεται πως «το Αμπντούλ Χαμίντ Χαν δεν στάλθηκε στις λεγόμενες αμφισβητούμενες περιοχές».

Κατά τη διάρκεια παρουσίασης του εσωτερικού πλοίου, γίνεται η σχετική περιγραφή ως εξής: «Το πλοίο, που αποτελείται από συνολικά 9 ορόφους, είναι 7ης γενιάς. Το Αμπντούλ Χαμίντ Χαν, ένα από τα πέντε κορυφαία πλοία στον κόσμο, έχει τη δυνατότητα να κάνει γεωτρήσεις σε βάθος…