Η Lafarge Beton θα προχωρήσει στην εγκατάσταση και τη λειτουργία μονάδας παραγωγής έτοιμου σκυροδέματος, δυναμικότητας 130m3/h, η οποία θα εξυπηρετεί τις ανάγκες του έργου

Συμφωνία για την εγκατάσταση μονάδας παραγωγής έτοιμου σκυροδέματος στον Μητροπολιτικό Πόλο Ελληνικού – Αγίου Κοσμά υπέγραψαν η Ελληνικό Μ.Α.Ε. και η Lafarge Beton, μέλος του ομίλου Ηρακλής.

  • Διαβάστε επίσης: Ελληνικό: Τι συμβολίζει το σχέδιο για το καζίνο [Εικόνες]

Η Lafarge Beton θα προχωρήσει στην εγκατάσταση και τη λειτουργία μονάδας παραγωγής έτοιμου σκυροδέματος, δυναμικότητας 130m3/h, η οποία θα εξυπηρετεί τις ανάγκες του έργου, διαθέτοντας σκυροδέματα υψηλής ποιότητας, με χαμηλό ενσωματωμένο άνθρακα, όπως αναφέρεται σε σχετική ενημέρωση.

Η μέριμνα για το περιβάλλον αποτελεί πυρήνα της δραστηριότητας και των δύο εταιρειών, που διασφαλίζουν την τήρηση των υψηλότερων προτύπων προστασίας του. Με αυτό το κριτήριο, η νέα μονάδα πληροί τις προδιαγραφές των ευρωπαϊκών και διεθνών προτύπων και λειτουργεί με σύστημα εξοικονόμησης ενέργειας και νερού, αναφέρεται.

Πράσινα σκυροδέματα

Η νέα μονάδα έχει τη δυνατότητα διάθεσης καινοτόμων σκυροδεμάτων,  όπως τα ειδικά αρχιτεκτονικά σκυροδέματα (Agilia, Hydromedia, Artevia, Ultra), καθώς και της νέας πράσινης σειράς σκυροδεμάτων με χαμηλό ανθρακικό αποτύπωμα ECOPact, που προσδίδει προστιθέμενη αξία στις αειφόρες κατασκευές. Ο όμιλος Ηρακλής, στο πλαίσιο της πράσινης στρατηγικής του, διαθέτει Περιβαλλοντική Δήλωση Προϊόντος (EPD), τόσο για τη Δραστηριότητα Σκυροδέματος, όσο και για όλους τους τύπους τσιμέντου, που παράγει στα εργοστάσιά του, επισημαίνεται.

O κ. Δημήτρης Χανής, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ηρακλής, ανέφερε: «Για τον Όμιλο ΗΡΑΚΛΗΣ η συνεργασία με την ΕΛΛΗΝΙΚΟ Μ.Α.Ε είναι ιδιαίτερα σημαντική και μας δίνει τη δυνατότητα, με αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα τη βιώσιμη ανάπτυξη, να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη αυτού του πρωτοποριακού για τη χώρα μας έργου. Προσβλέπουμε σε μία γόνιμη συνεργασία με πολλαπλά οφέλη για την οικονομία και την κοινωνία».

Ο κ. Δημήτρης Κίτσιος, Chief Infrastructure and Controls Officer της Ελληνικό Α.Ε., ανέφερε: «Η προστασία του περιβάλλοντος, η βιώσιμη ανάπτυξη και τα οφέλη για την χώρα και τους πολίτες αποτελούν για την Lamda Development τους κεντρικούς πυλώνες για την…