Η Δόμνα Μιχαηλίδου τόνισε ότι ανοίγουν τα στόματα, κάτι που από τη μία είναι αισιόδοξο, αλλά «από την άλλη, αυτό που μας φοβίζει και η μεγάλη μας αγωνία είναι ότι αν ανοίξουν και παραπάνω στόματα, τι έχουμε να ακούσουμε».

Η κυβέρνηση δεν μπορεί να γνωρίζει συνέχεια τι συμβαίνει στις δομές, τόνισε η υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας, Δόμνα Μιχαηλίδου, σχολιάζοντας τις σοκαριστικές καταγγελίες που έχουν βγει στη δημοσιότητα για την «Κιβωτό του Κόσμου».

Μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ, η Δόμνα Μιχαηλίδου σχολίασε όσα φρικιαστικά έρχονται στο φως για την Κιβωτό του Κόσμου και τον πατέρα Αντώνιο και σημείωσε ότι η κυβέρνηση θα κάνει όσες παρεμβάσεις χρειάζεται για να προστατέψει τα παιδιά.

Διαβάστε επίσης: Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση – Θα κληθούν να καταθέσουν οι καταγγελόμενοι

Παράλληλα, επισήμανε ότι, τα τελευταία τρία χρόνια, το 40% των παιδιών από τα ιδρύματα έχουν πάει σε ανάδοχες οικογένειες και εξήγησε ότι, για την ώρα, η θέση της Πολιτείας είναι να περιμένει τις αποφάσεις της εισαγγελίας για την υπόθεση.

Η συνέντευξη της Δόμνας Μιχαηλίδου στην ΕΡΤ

Είχατε γνώση καταγγελιών για κακοποίηση στην Κιβωτό του Κόσμου;

«Βεβαίως και όχι. Λάβαμε γνώση όταν διέρρευσαν τα δημοσιεύματα και ήρθα σε επικοινωνία, στο πλαίσιο της νομιμότητας, με τον εισαγγελέα αλλά και την Ελληνική Αστυνομία, μία μέρα πριν από τη 17 Νοέμβρη. Για να είμαι σαφής, καμία μα καμία γνώση για οτιδήποτε άλλο μέχρι στιγμής, παρ’ ότι η μέρα ήταν πολύ δύσκολη και η αστυνομία και η εισαγγελία ήταν από πάνω στην υπόθεση».

Θεωρείτε ότι αυτή η υπόθεση και η δημοσιοποίησή της μπορεί να βοηθήσει και για κάποιες άλλες καταγγελίες που μπορεί να γίνουν σε άλλα ιδρύματα, ίσως και να ενθαρρύνει κόσμο να μιλήσει ανοιχτά για το τι ακριβώς μπορεί να συμβαίνει σε ιδρύματα.

«Τα στόματα έχουν ανοίξει και εμείς, αν θέλετε, είμαστε και σχετικά αισιόδοξοι. Ένα από τα κομμάτια που βλέπουμε στα στοιχεία τα οποία μαζεύουμε είναι ότι έχουν αυξηθεί πολύ τον τελευταίο χρόνο οι εισαγγελικές παραγγελίες για απομάκρυνση παιδιών από τις βιολογικές τους οικογένειες, οπότε αυτό είναι και αποτέλεσμα του ότι έχει σπάσει λίγο ο φόβος.

Ο κόσμος εμπιστεύεται το κράτος, εμπιστεύεται τις αρχές, ξέρει ότι μπορεί να μιλήσει. Έχουμε…