Μειωμένη κατά 0,4% η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ σε σύγκριση με την προηγούμενη δημοσκόπηση και με φόντο το ασφυκτικό οικονομικό κλίμα και τις αποκαλύψεις για τις παράνομες διασυνδέσεις – Ένας στους τρεις καταναλωτές έκανε χρήση του μέτρου «Το καλάθι του νοικοκυριού»

Στις 6,9 µονάδες καταγράφει τη διαφορά των δύο μεγάλων κομμάτων η μεγάλη δημοσκόπηση της Interview για λογαριασμό της POLITIC. H ΝΔ διατηρεί την πρωτιά βλέποντας όμως, τη διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ να μειώνεται στο 6,9% από το 7,3% του προηγούμενου μήνα.

Αναλυτικά τα ποσοστά στην πρόθεση ψήφου:

ΝΔ 32,3% (από 32,4%)

ΣΥΡΙΖΑ 25,4% (από 25,1%)

ΠΑΣΟΚ 10,2% (από 10,9)

ΚΚΕ 6,1% (από 6,5%)

Ελληνική Λύση 4,8% (από 5%)

Μέρα25 3,5% (από 3%)

Εθνική Δημιουργία 1,5% (από 1,6%)

Έλληνες για την Πατρίδα 1,3 (από 1,2%)

Αναποφάσιστοι 8,1% (από 7,9%)

  • Διαβάστε επίσης: Δημοσκόπηση: Η πολιτική προέκταση… της μαύρης επικαιρότητας – Η πρόθεση ψήφου και η ψαλίδα

Ενισχύεται ο δικομματισμός τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ευρήματα της δημοσκόπησης που δείχνουν μια τάση παγίωσης του ανταγωνισμού Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ στην περίπτωση που δε σχηματιστεί κυβέρνηση και χρειαστεί και δεύτερος γύρος βουλευτικών εκλογών.

Ειδικότερα, τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών το άθροισμα της δύναμης των δύο μεγάλων κομμάτων αυξάνεται καθώς περισσότεροι ψηφοφόροι συσπειρώνονται προς τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ. Η Νέα Δημοκρατία τη δεύτερη Κυριακή καταγράφει ποσοστό 34,7% έναντι 32,3% του πρώτου γύρου και αντίστοιχα ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στο 26,7% από το 25,4% του πρώτου γύρου.

Μικρές απώλειες για τη ΝΔ εξαιτίας των υποκλοπών

Το θέμα των υποκλοπών εμφανίζεται ως ένα ζήτημα με σημαντική θεσμική σημασία, χωρίς όμως να έχει την ανάλογη βαρύτητα στη διαμόρφωση της πολιτικής συνείδησης των πολιτών. Συγκεκριμένα, σχεδόν το 85% των ερωτηθέντων απαντά πως το θέμα των υποκλοπών δεν τους έχει επηρεάσει στο ποιο κόμμα θα ψηφίσει. Αντίθετα, μόλις το 12,7% δηλώνει πως θα ψήφιζε ΝΔ αλλά τώρα εξαιτίας των υποκλοπών, θα ψηφίσει κάτι άλλο.

  • Διαβάστε επίσης: Τα μυστικά των δημοσκοπήσεων – Τι δείχνουν οι έρευνες για τα κόμματα

Σταθερά υψηλή είναι η καταλληλότητα για πρωθυπουργία του Κυριάκου Μητσοτάκη καθώς προηγείται με 47%, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας λαμβάνει 31%. Και οι δύο καταγράφουν απώλεια μία μονάδα.

Ο πρωθυπουργός βρίσκεται στην…