Της Πηνελόπης Γκάλιου

Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό βάζουν οι παρατήσεις του γενικού γραμματέα του πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη και του Διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέοντος, ως «αντίδοτο» στην πολιτική τοξικότητα που επικρατεί στην πολιτική σκηνή, σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου. Την ώρα που η αντιπολίτευση βάζει στο στόχαστρό της τον ίδιο τον πρωθυπουργό

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η παραίτηση του κ. Δημητριάδη, η οποία έγινε αποδεκτή από τον πρωθυπουργό, ουδεμία σχέση έχει με το Predator, σημειώνοντας πως «μέσα σε ένα κλίμα τοξικότητας, τα πράγματα θα ήταν εξαιρετικά δυσλειτουργικά και για την κυβέρνηση και για τον ίδιο τον κ. Δημητριάδη. Σε αυτό το πλαίσιο, σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό υπέβαλε την παραίτησή του. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο κ. Δημητριάδης «παραιτήθηκε επειδή επί έξι χρόνια δίπλα στον πρωθυπουργό δέχθηκε πολλές επιθέσεις, που στόχο είχαν τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη» και όπως εξηγούν «με την κίνησή του επιλέγει να προστατεύσει τον Πρωθυπουργό, δεν θέλει να δημιουργεί πρόσθετα προβλήματα». Μάλιστα, σημειώνουν πως «είναι γνωστό ότι αυτές οι θέσεις είναι ηλεκτρικές καρέκλες».

Λίγο μετά την παραίτηση του Γρηγόρη Δημητριάδη ακολούθησε η παραίτηση του Διοικητή  της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, Παναγιώτη Κοντολέοντος, η οποία επίσης έγινε αποδεκτή από τον πρωθυπουργό και σε ανακοίνωση που εκδόθηκε αναφέρεται ότι «Ο Διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, Παναγιώτης Κοντολέων, υπέβαλε την παραίτησή του στον Πρωθυπουργό, κατόπιν λανθασμένων ενεργειών που διαπιστώθηκαν στη διαδικασία των νόμιμων επισυνδέσεων. Η παραίτηση έγινε αποδεκτή.»

Πηγές του ΣΚΑΪ διευκρίνιζαν ότι η υπόθεση αφορά περίπτωση παρακολούθησης ενός ατόμου για το οποίο όπως έλεγαν χαρακτηριστικά, δεν είχε παρασχεθεί η δέουσα ενημέρωση προς το Μέγαρο Μαξίμου.

Ταυτόχρονα κινείται και η διαδικασία διαδοχής του κ. Κοντελέοντος  και νέος  Διοικητής της ΕΥΠ αναλαμβάνει ο έως σήμερα Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβης Θεμιστοκλής Δεμίρης. Ο κ. Δεμίρης θα ενημερώσει την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας μετά την επανεκκίνηση των εργασιών της Βουλής.

Τσίπρας: Ομολογία ενοχής Μητσοτάκη

Ερωτηθείς για την παραίτηση του ΓΓ του…