Ο Δήμος Καλαμαριάς τοποθέτησε ανάγλυφες πινακίδες έξω από τα γραφεία όλων των υπηρεσιών του, προκειμένου να μπορούν να εξυπηρετηθούν και πολίτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα με την όραση τους.

Τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα άτομα με προβλήματα όρασης κατά την επίσκεψή τους στα γραφεία των υπηρεσιών του, θέλησε να εξαλείψει ο Δήμος Καλαμαριάς!

Τοποθετήθηκαν στα κτίρια του Δήμου, έξω από κάθε γραφείο ανάγλυφες πινακίδες με γραφή Braille, ώστε να διευκολυνθεί η εξυπηρέτηση εκείνων που αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης. Μέσω της ψηλάφισης, οι πολίτες θα μπορούν να περιηγηθούν στους  χώρους και να βρουν πιο εύκολα την υπηρεσία που επιθυμούν.

«Αποφασίσαμε να προσθέσουμε αυτές τις πινακίδες ώστε να συμβάλλουμε στην διευκόλυνση και καλύτερη εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας με προβλήματα όρασης. Να μπορούν και οι ίδιοι να είναι αυτόνομοι και ανεξάρτητοι, γιατί η έλλειψη όρασης δεν σημαίνει ότι μπαίνουν όρια στην εξέλιξη ενός ανθρώπου», εξήγησε ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης

Ο Δήμος Καλαμαριάς έχει δώσει σημασία στην  εξυπηρέτηση ευπαθών ομάδων πληθυσμού και έχει εγκαταστήσει επίσης συστήματα ηχητικών διατάξεων φωτεινών σηματοδοτών, ράμπες σε πεζοδρόμια και wc στα σχολεία.