Ο Βλαντίμιρ Πούτιν μετά την κοινωνική κατακραυγή που έχει ξεσπάσει στην Ρωσία πρόκειται να συναντηθεί με μητέρες στρατιωτικών.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν πρόκειται να συναντηθεί τις επόμενες ημέρες με τις μητέρες Ρώσων στρατιωτών, σύμφωνα με την εφημερίδα Vedomosti. Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν πολλά παράπονα από τις μητέρες των στρατιωτών, οι οποίες αναφέρουν πως τα παιδιά τους πάνε στο μέτωπο ανεκπαίδευτα και χωρίς εξοπλισμό.

Διαβάστε επίσης: Ρωσία: Ο Πούτιν κήρυξε μερική επιστράτευση

Από την άλλη, το Κρεμλίνο, δεν έχει ανακοινώσει επίσημα κάποια συνάντηση του Πούτιν με τις μητέρες στρατιωτών, ενώ σχολιάζοντας το δημοσίευμα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ αρνήθηκε να διαψεύσει ή να επιβεβαιώσει τη συνάντηση, ανέφερε η Vedomosti.

Τι αναφέρουν όσοι έστειλαν τα παιδιά τους στο μέτωπο

Λένε ότι οι νέοι που επιστρατεύτηκαν «ρίχτηκαν» στη μάχη με ανεπαρκή εκπαίδευση, φτωχό εξοπλισμό και συχνά χωρίς σαφείς εντολές. Πολλοί είναι εξαντλημένοι και μπερδεμένοι, σύμφωνα με τις οικογένειές τους. Κάποιοι περιπλανιούνται χαμένοι στο δάσος για μέρες. Άλλοι αρνούνται να πολεμήσουν.

Οι συγγενείς συνήθως δεν επικρίνουν τον πόλεμο. Ωστόσο στα βίντεο που αναρτούν αποκαλύπτουν το χαμηλό ηθικό πολλών στρατευσίμων, τη στιγμή που η Ρωσία προσπαθεί να ξεπεράσει τις πρόσφατες απώλειές της.

Η εξομολόγηση της Yana για την επιστράτευση του συζύγου της

Η Yana από την Αγία Πετρούπολη, υποστήριζε τον πόλεμο μέχρι να επιστρατευθεί ο σύντροφός της. Σε μια τηλεφωνική συνέντευξη, η Yana επιβεβαίωσε τους ισχυρισμούς άλλων συζύγων στρατιωτών ότι οι άνδρες έπρεπε να αγοράσουν τις δικές τους ζεστές στολές και μπότες και είχαν ελλιπή εκπαίδευση. Στην Ουκρανία δεν τους έδιναν ούτε φαγητό ούτε νερό.

«Δεν έχουν εντολές και δεν έχουν καθήκοντα», είπε. «Μίλησα με τον άντρα μου χθες και είπε ότι δεν έχουν ιδέα τι να κάνουν. Απλώς εγκαταλείφθηκαν και έχουν χάσει κάθε εμπιστοσύνη, κάθε πίστη στις αρχές».