Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συνεχάρη την Παρασκευή το ρωσικό έθνος για την Ημέρα Εθνικής Ενότητας (4 Νοεμβρίου) και αναφέρθηκε και στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, δήλωσε σήμερα ότι η αντιπαράθεση της χώρας του με το «νεοναζιστικό καθεστώς» του Κιέβου ήταν αναπόφευκτη.

Μάλιστα, ο Ρώσος ηγέτης κατηγόρησε τις δυτικές αυτοκρατορίες ότι λήστεψαν τις αφρικανικές χώρες κατά την αποικιοκρατική περίοδο, ενώ τόνισε πως η Ρωσία ξεχωρίζει για το μοναδικό πολιτισμό της.

Διαβάστε επίσης: Πόλεμος στην Ουκρανία και το 2023; – Η κομβική περίοδος που θα κρίνει τα πάντα

Γιόρτασαν την Ημέρα Εθνικής Ενότητας

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συνεχάρη την Παρασκευή το ρωσικό έθνος για την Ημέρα Εθνικής Ενότητας (4 Νοεμβρίου), χαιρετίζοντας την αγάπη των ανθρώπων για την Ρωσία.

«Συναντιόμαστε την Ημέρα Εθνικής Ενότητας. Τα συγχαρητήριά μου σε όλους εσάς, σε όλους τους πολίτες της χώρας μας, τους πολίτες της Ρωσίας, για αυτή τη γιορτή, η οποία αποκαλύπτει την κοινή, εγκάρδια αγάπη μας για την Ρωσία, την ενοποίηση του πολυεθνικού λαού της χώρας», δήλωσε σε συνάντηση με ιστορικούς και εκπροσώπους των παραδοσιακών θρησκειών της Ρωσίας για τη 10η επέτειο της επανίδρυσης της Ρωσικής Ιστορικής Εταιρείας και της Ρωσικής Στρατιωτικής Ιστορικής Εταιρείας.

Σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο, η ενοποίηση αυτή αποτελούσε πάντοτε βασική εγγύηση της ύπαρξης της Ρωσίας, μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο TASS.

«Η ιστορία της χώρας μας», σύμφωνα με τα λόγια του, «είναι άφθονη σε παραδείγματα όταν άνθρωποι διαφόρων θρησκειών και εθνικοτήτων ενοποιήθηκαν για χάρη της πατρίδας τους. Καταλαβαίνουμε και εκτιμούμε αυτή την πολύτιμη εμπειρία των προγόνων μας, τις παραδόσεις και τις εντολές τους», τόνισε ο Πούτιν.

Επιστράτευση: «Μην είστε ντροπαλοί», κάλεσε τους εθελοντές

Η υποστήριξη των οικογενειών όσων καλούνται για στρατιωτική θητεία κατά τη διάρκεια της εκστρατείας μερικής επιστράτευσης είναι ένα από τα σημαντικότερα καθήκοντα, δήλωσε επίσης ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, αναφερόμενος στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Υπενθύμισε ότι είχε ήδη πει πως είναι «ιερό καθήκον των αρχών σε όλα τα επίπεδα» να βοηθήσουν τις οικογένειες των κληρωθέντων και σημείωσε ότι το έργο των εθελοντών είναι «διπλά…