΄Άμεση ήταν η αντίδραση της ελληνικής διμπλωματίας απέναντι σε όσα ισχυρίστηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από το βήμα του ΟΗΕ.

Με δήλωσή του ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, καλεί την Τουρκία να επανέλθει στη λογική και χαρακτηρίζει ψευδή τα στοιχεία που επικαλέστηκε οι Τούρκος πρόεδρος.

Πιο αναλυτικά: 

«Οι τοποθετήσεις της Τουρκίας διευρύνουν κάθε φορά τα πλαίσια, τα οποία καλείται να αντιμετωπίσει η ανθρώπινη λογική.

Η χώρα που εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό, θέτοντας σε κίνδυνο δεκάδες χιλιάδες ανθρώπινες ζωές, έρχεται να κατηγορήσει την Ελλάδα, ακόμη και για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Χρησιμοποιώντας, μάλιστα, ψευδή στοιχεία, τα οποία έχουν απαντηθεί εδώ και 10 ημέρες. Η χώρα, η οποία ευθέως απειλεί με πόλεμο, η χώρα η οποία έχει εκδώσει casus belli, η χώρα η οποία αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία στα νησιά του Αιγαίου, έρχεται να μιλήσει για σχέσεις καλής γειτονίας.

Η χώρα η οποία κατέχει εδάφη ξένων χωρών, μεταξύ των οποίων της κυπριακής δημοκρατίας, έρχεται να μιλήσει για συνθήκες ασφάλειας και συνεννόησης στην Ανατολική Μεσόγειο.

Αυτό που έχουμε να απαντήσει, είναι ότι καλά θα κάνει η Τουρκία, να σέβεται το διεθνές δίκαιο. Και να επανέλθει το συντομότερο, τουλάχιστον στον χώρο της λογικής.

Οι συγκεκριμένοι ισχυρισμοί της τουρκικής πλευράς έχουν ακουστεί και έχουν απαντηθεί πολλές φορές. Κατ’ αρχήν η Ελλάδα είναι μία ευρωπαϊκή χώρα, η οποία σέβεται απόλυτα τα ανθρώπίνα δικαιώματα. Και βεβαίως, τα δικαιώματα της μουσουλμανικής μειονότητας. Άλλωστε αυτό το αποδεικνύουν οι αριθμοί. Η μουσουλμανική μειονότητα στην Ελλάδα, μεγαλώνει. Διευρύνεται και ευημερεί.

Θα ήταν καλό η Τουρκία να απαντήσει τι συνέβη στην ελληνική μειονότητα, στην Κωνσταντινούπολη και πώς η ακμάζουσα, άνω των 100.000 κάποτε, μειονότητα, σήμερα έχει περιοριστεί σε λιγότερο από 5.000 ανθρώπους.

Ή όπως κάποτε λεγόταν, η Τουρκία δεν δικαιούται δια  να ομιλεί».

Πηγή: skai.gr